5 octombrie: Ziua Mondială a Baloanelor din Jurul Lumii

 Ziua Mondială a Baloanelor din Jurul Lumii celebrează, anual, aceste minunății aeriene și rolul lor din viață noastră, care sunt folosite în milioane de feluri pentru un milion de scopuri. 


De exemplu, zborul lor prin aer sărbătorește aniversările, deschide noi afaceri, sunt și au fost folosite ca mijloace de transport de lux și chiar pentru obținerea silențioasă de informații militare.


Baloanele ne aduc aminte de petrecerile din copilărie, incitarea de a zburda oadata cu ele când eram mici copii! Au evoluat, desigur, de la o multitudine de culori, până la cele mai recente, printate!


5 octombrie: Ziua Mondială a Baloanelor din Jurul Lumii

Ziua Mondială a Baloanelor din Jurul Lumii a fost creată în 2.000 de Jeff Brown, în scopul ca toți oamenii, indiferent de vârstă, să se bucure de aceste obiecte magice mai ușoare decât aerul!


Primul zbor aeropurtat într-un balon cu hidrogen a fost cel al lui Jacques Charles, în decembrie 1783, care a determinat că este posibil bazându-se pe pe studiul său al legii lui Boyle. Balonul său a fost produs prin folosirea unor inovații uimitoare ale tehnologiei, prin utilizarea mătăsii lăcuite, într-un amestec de terebentină și cauciuc, astfel încât să fie impermeabil față de hidrogen. 


4 octombrie: Ziua Vodcii


Deși un fost unele probleme în umplerea balonului cu gaz, s-a dovedit că acest gaz trebuie să fie răcit înainte de a fi introdus în balon. Jacques Charles a reușit înălțarea în aer a balonului și zborul său  în el de-a lungul a 21 de kilometri spre nord. Din nefericire, a fost apoi distrus de țărani, cu furie, care l-au văzut drept un terifiant fenomen supranatural.


În anii următori tehnologia baloanelor a progresat exploziv, cu numeroase aplicații posibile. În 1824, Michael Faraday a pus la punct un balon de cauciuc, iar ceea ce s-a petrecut în continuare a fost remarcabil  în istoria zborului uman. Baloanele au ajuns să fie făcute nu numai din cauciuc, ci și din latex, nailon, și multe alte materiale, în diverse forme, mărimi și culori. 


5 octombrie: Ziua Mondială a Profesorilor/Educației

5 octombrie: Ziua Mondială a Baloanelor din Jurul Lumii 5 octombrie: Ziua Mondială a Baloanelor din Jurul Lumii Reviewed by Diana Popescu on octombrie 04, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.