4 octombrie: Ziua Vodcii

 Anual, pe 4 octombrie, putem să ne înălțăm paharele în cinstea vodcii, o băutură cu o anumită noblețe, un simbol al eleganței personificate în lume, deși a fost "apa" cea de toate zilele a mujicilor, țăranilor ruși.  


Inodoră, lipsită de vreo aromă, este, desigur, strâns asociată cu Europa Răsăriteană. Știați, de altfel, că termenul de "vodcă" provine, de fapt, din cuvântul slav "voda", cu semnificația de "apă"?  

          

4 octombrie: Ziua Vodcii

Deși între Rusia și Polonia există o rivalitate crâncenă în privința cărei dintre aceste țări a inventat vodca, se zvonește că ar fi fost produsă mai întâi pe ținuturile rusești, prin secolul al IX-lea. Soldații francezi și ruși ar fi răspândit-o de-a lungul și de-a latul Europei în epoca napoleoniană din secolul al XIX-lea, netezindu-i calea către o popularitate mondială.


Vodca tinde să fie potrivită și pentru o varietate impresionantă de cocktail-uri. Este apreciată cu arome precum cele de somon afumat, bezele pufoase, castravete, unt și jeleu de arahide, cremă de portocale, frișcă, trandafir, boia, bacon (slănină), bere din rădăcini, espresso, și multe altele. Să uităm, desigur, și vestitul cocktail Bloody Mary!


3 octombrie: Ziua de Apreciere a Virusului


Vodca poate fi conectată cu sărbătoarea din ziua anterioară, având în vedere că se credea că această băutură ar fi extrem de eficientă împotriva virușilor, bacteriilor!


Ziua Vodcii este o creație de marketing a lui Nir Knaan, și este sărbătorită în SUA (nu și în Rusia) pe 4 octombrie începând cel puțin din anul 2009. 


4 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor

4 octombrie: Ziua Vodcii 4 octombrie: Ziua Vodcii Reviewed by Diana Popescu on octombrie 03, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.