5 octombrie: Ziua Mondială a Profesorilor/Educației

 Ziua Mondială a Profesorilor, numită și Ziua Internațională a Profesorilor sau a Educație are loc anual pe 5 octombrie. Stabilită în 1994, această comemorează semnarea în cadrul UNESCO, în 1966, a Recomandării privind Statutul Profesorului, un instrument standard asupra poziției și situației profesorilor din toată lumea. 


 Această recomandare subliniază standardele legate de politica personalului din educație, recrutarea și formarea inițială a acestuia, precum și continuarea educării profesorilor, serviciul și condițiile lor de muncă.                              

                                           

5 octombrie: Ziua Mondială a Profesorilor/Educației


Ziua Mondială a Profesorilor/Educației țintește să se focalizeze pe aprecierea, evaluarea și îmbunătățirea educatorilor din lume și oferă o oportunitate de a lua în considerare subiecte majore asociate cu profesorii și învățământul. 


Educația în citate, aforisme , maxime


Dacă ai trecut deja prin școală de ceva timp, poți fi încurajat pe 5 octombrie să te gândești la cel puțin un profesor care ti-a influențat major viața, unul care poate te-a ajutat eventual să urmezi calea spre o carieră potrivită. Chiar dacă sarcina principala a unui profesor este să dea învățătură, acesta poate avea, câteodată, și alte roluri. Poate fi și un sfătuitor, un prieten, ba chiar un fel de înger păzitor!


Profesorii în citate, aforisme, maxime


În 2020, Ziua Mondială a Profesorilor/Educației are drept temă "Profesorii: Conducând în criză, reimaginând viitorul". Acest an a adăugat provocări semnificative, crescânde, sistemelor de educație de pe tot globul, profesorii având responsabilitatea de a promova învățarea online, de la distanță, a sprijini populația vulnerabilă, a redeschide școlile și a se asigura că vor fi recuperate lipsuri în studiu ale elevilor determinate de pandemie. 


4 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor

5 octombrie: Ziua Mondială a Profesorilor/Educației 5 octombrie: Ziua Mondială a Profesorilor/Educației Reviewed by Diana Popescu on octombrie 04, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.