27 noiembrie: Ziua Plăcintei cu Cremă Bavareze

 Îți place plăcinta? Ei bine, în acest caz, ziua de 27 noiembrie ar trebui să te delecteze. Este Ziua Plăcintei cu Cremă Bavareze, o zi dedicată unuia din cele mai populare deserturi din lume, împreună cu tiramisu și baclavaua!


Se crede că așa-zisa cremă bavareză a fost creată în decursulul secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea, când chefii francezi găteau pentru prinții Wittelsbach, o familie germană care a guvernat Bavaria din secolul al XII-lea până în  1918.      

                               

27 noiembrie: Ziua Plăcintei cu Cremă Bavareze

Marie-Antonie Careme, un chef francez care a pus la punct "arta înaltă" a gătitului franțuzesc, apreciat drept unul dintre primii chefi celebri ai Europei, ar fi cel care a inventat crema bavareză.


Crema bavareză a fost considerată ca revoluționară din cauza faptului că procesul de producere a ei implica punerea sa într-un recipient etanș față de aer. 


26 noiembrie: Ziua Antiobezitate


Plăcinta cu cremă bavareză a devenit vestită după anii 1.900 când amestecurile rapide de budincă și creme au ajutat la avansarea procedeelor de pregătire a acestor tipuri de deserturi. De atunci, plăcintele cu cremă bavareză au apărut în tot felul de variații precum plăcinta cu frișcă și cocos și plăcintă cu frișcă Boston.


Ceea ce face plăcinta cu cremă bavareză diferită de alte plăcinte este aroma sa delicată și delicioasă, ce poate fi de ciocolată, vanilie și banane!


27 noiembrie: Ziua "Nu cumpăra nimic"

27 noiembrie: Ziua Plăcintei cu Cremă Bavareze 27 noiembrie: Ziua Plăcintei cu Cremă Bavareze Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 26, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.