16 decembrie: Ziua a "Orice Acoperit cu Ciocolată"

 Ziua a "Orice Acoperit cu Ciocolată" din 16 decembrie este numai una din sărbătorile anuale dedicate pasionaților de ciocolată. Este o zi care ne îndeamnă să ne desprindem de modurile convenționale de a mânca ciocolata și să ne distrăm combinând-o cu tot felul de ingrediente. 


Unii oameni sunt înnebuniți după căpșuni cufundate în ciocolată. Alții sunt fani ai porimbului ori covrigilor ori a acoperiți cu ciocolată. Există nenumărate idei minunate și chiar ciudate pe care le putem pune în aplicare cum ar fi, de exemplu, scufundarea cartofilor pai în înghețata de ciocolată! Dacă ne-am întrebat vreodată ce gust neobișnuit ar avea ceva împreună cu ciocolata, 16 decembrie ne oferă oportunitatea perfectă pentru a afla asta!     

                       

16 decembrie: Ziua a "Orice Acoperit cu Ciocolată"

Istoria ciocolatei a început în Mezoamerica. Băuturile fermentate făcute aici din ciocolată datează din anii 1900 î.Hr. Aztecii credeau că boabele de cacao erau un dar al lui Quetzalcoatl, zeul înțelepciunii. Acestea erau atât de prețuite încât erau folosite ca un substitut al banilor.


După sosirea ciocolatei în Europa, în urma unor expedițîi de peste ocean din secolul al XVI-lea, acesteia i s-a adăugat zahăr, devenind populară în toate țările de pe acest continent, mai întâi în clasele conducătoare și, apoi, și în rândul oamenilor obișnuiți.  


Ciocolata preferată îți destăinuie personalitatea?


Jose de Acosta, un misionar spaniol care a trăit în Peru și, apoi, în Mexic, spre finalul secolului al XVI-lea, descria astfel ciocolata:


"Dezgustătoare pentru cei care nu sunt obișnuiți cu ea, având o spumă foarte neplăcută pentru aceștia. Cu toate astea, este o băutură extrem de stimată printre indieni, cu care aceștia îi tratează pe nobilii care trec prin țara lor. Spaniolii, atât bărbați, cât și femei, care s-au adaptat țării, sunt foarte lacomi în a mânca această ciocolată. Ei spun că fac diverse sorturi din ea, unele fierbinți, unele reci, și altele cu o temperatură medie, pun în ea mult "chili"  și fac chiar și o pastă din aceasta, despre care se spune că este bună pentru stomac și împotriva răcelii".


15 decembrie: Ziua Poartă-ți Perlele


Există o mulțime de deserturi nemaipomenite, ingenioase, din ciocolată... Depinde numai de noi pe care să le selectăm ori să le inovăm!


16 decembrie: Ziua Reconcilierii

16 decembrie: Ziua a "Orice Acoperit cu Ciocolată" 16 decembrie: Ziua a "Orice Acoperit cu Ciocolată" Reviewed by Diana Popescu on decembrie 15, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.