2 decembrie: Ziua Aparatului de Ras de Siguranță

 Ziua Aparatului de Ras de Siguranță are loc anual pe 2 decembrie și sărbătorește invenția acestui instrument revoluționar ce a schimbat viețile a numeroși bărbați de pe tot întinsul pământului. Un aparat de ras de siguranță este dotat cu un dispozitiv protector poziționat între marginea lamei și piele pentru a reduce nivelul de abilitate necesar pentru barbierirea fără producerea unor tăieturi, răni.


Ziua Aparatului de Ras de Siguranță celebrează această sculă care, de mai mult de un secol, a ajuns în centrul tradiției durabile a toaletării. Beneficiile oferite de aceasta continuă și în prezent să faciliteze un bărbierit tot mai fin al pielii obrazului (și nu numai) grație avansurilor din tehnologie.   


2 decembrie: Ziua Aparatului de Ras de Siguranță

Pe de altă parte, acest aparat a revoluționat bărbieritul pentru că, înainte de apariția sa, cei mai mulți bărbați depindeau pentru asta de bărbieri. După ce a devenit disponibil, bărbații nu au mai fost nevoiți să se mai scormonească după bani în buzunare pentru a se bucura de o față proaspăt rasă oricât de des își doreau.


Scurtă istorie a aparatului de ras


- 1680: Primele briciuri de ras încep să fie fabricate în Sheffield, Anglia.


- Anii 1760: Bărbierul francez Jean-Jacques Perret adaugă o gardă protectoare unui brici de ras obișnuit.


- 1901: King Camp Gillete inventează primul aparat de ras de siguranță cu lama ce-i poartă numele.


- Anii 1960: Devin disponibile pe piață cele dintâi lame de ras din oțel inoxidabil. 


Câteva lucruri interesante despre aparatul de ras


- Cele mai timpurii aparate de ras cunoscute provin din Epoca Bronzului.


- Deși tehnologia de realizare a lamei este similară la aparatele de ras pentru bărbați și la cele pentru femei, în cel de-al doilea caz capul aparatelor de ras este mai rotunjit.


- Aparatele de ras cu cartușuri de lame interschimbabile și cele de unică folosință (așa-zisele "bickuri") cu lamele încorporate în plastic au devenit cele mai larg utilizate tipuri de aparate de ras de siguranță. 


1 decembrie: Ziua Mondială SIDA


- Forma de baza a aparatului de ras a fost descrisă mai întâi într-un patent al lui William S. Henson în 1847.


- Lamele aparatelor de ras de siguranță sunt de obicei fabricate dintr-un oțel special, un oțel inoxidabil cu o concentrație mică de crom care poate asigura ascuțimea lamei, dar care se corodează relativ ușor. 


2 decembrie: Ziua Internațională pentru Abolirea Sclaviei

2 decembrie: Ziua Aparatului de Ras de Siguranță 2 decembrie: Ziua Aparatului de Ras de Siguranță Reviewed by Diana Popescu on decembrie 01, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.