27 decembrie: Ziua Vizitează o Grădina Zoologică

 Ziua Vizitează o Grădina Zoologică din 27 decembrie ne îmboldește anual să ieșim din case după primele două zile ale Crăciunului și să ne apropiem de unele dintre cele mai interesante, intrigante, atractive specii de viețuitoare  create de Dumnezeu.


Unii oameni cred că grădinile zoologice sunt numai închisori crude în care sunt ținute animale, plictisite de moarte, din clipa în care să nasc până în cea din urmă a vieții lor. Aceste "grădini" sunt, însă, în prima linie a numeroase cercetări despre comportamentul animalelor și despre ce este cel mai bine de făcut pentru a le salva pe cele mai vulnerabile de extincție.

                        

27 decembrie: Ziua Vizitează o Grădina Zoologică

În cele mai "prietenoase" grădini zoologice de pe tot globul, locurile îngrădite în care sunt ținute animalele sunt relativ spațioase și încearcă să reproducă mediul natural al viețuitoarelor sălbatice cât mai mult posibil.


Ideea de a avea animale exotice închise într-o anumită zonă pentru a fi văzute și observate de oameni nu este deloc nouă. Cea mai veche astfel de îngrădire a unor făpturi de pe pământ, numită "menajerie", descoperită în urmă excavărilor din Egipt, datează din anii 3.500 î.Hr. Regele Solomon al Israeului era un cunoscut colecționar de animale, la fel ca și regele Nabucodonosor al Babilonului și Alexandru cel Mare.


26 decembrie: Ziua Acadelei de Crăciun


Animalele sălbatice erau, de asemeni, prinse pentru a fi folosite în arene în cadrul Jocurilor Romane, multe dintre ele având parte de o moarte violentă după ce erau ațâțate unele împotriva altora spre amuzamentul mulțimii. Mai târziu, regii britanicii au ținut animale sălbatice în Turnul Londrei, prețul de a fi văzute constând dintr-un câine ori o pisica utilizate pentru a le hrăni. 


Prima grădina zoo autentică, creată nu pentru a satisface orgoliul vreunui monarh, ci mai degrabă în scopul educației și distracției publicului, a fost deschis în Londra, în 1828.


27 decembrie: Ziua Internațională a Pregătirii pentru Epidemii

27 decembrie: Ziua Vizitează o Grădina Zoologică 27 decembrie: Ziua Vizitează o Grădina Zoologică Reviewed by Diana Popescu on decembrie 26, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.