27 decembrie: Ziua Internațională a Pregătirii pentru Epidemii

 Marcată pentru întâia oară pe 27 decembrie 2020, Ziua Internațională a Pregătirii pentru Epidemii a fost instituită de Adunarea Generală a ONU pentru a pune în evidență importanța prevenției și pregătirii țărilor sale membre față de epidemii. 


Așa cum a demonstrat pandemia coronavirus (COVID-19) din acest an, astfel de boli au un efect devastator   asupra vieților oamenilor, zguduind din temelii dezvoltarea socială și economică.    


27 decembrie: Ziua Internațională a Pregătirii pentru Epidemii

Crizele globale de sănătate tind să să copleșească sistemele medicale, să întrerupă lanțuri globale de aprovizionare, mai ales cu hrană, să afecteze dramatic femeile și copii, țările cele mai sărace și mai vulnerabile. 


Fără o focalizarea internațională asupra lor, viitoarele epidemii mondiale ar putea să devină din ce în ce mai intense și mai grave. Din acest motiv, se impune creșterea conștientizării pericolelor lor, a schimbului de informații, a cunoașterii științifice și a educației de calitate, eficiente, despre acestea. 


26 decembrie: Ziua Pachetelor Cadou

27 decembrie: Ziua Internațională a Pregătirii pentru Epidemii 27 decembrie: Ziua Internațională a Pregătirii pentru Epidemii Reviewed by Diana Popescu on decembrie 27, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.