4 decembrie: Ziua Mondială a Conservării Vieții Sălbatice

 Ziua Mondială a Conservării Vieții Sălbatice din 4 decembrie are scopul de a răspândi anual conștientizarea despre importanța prezervării florei și faunei pământului amenințate de dispariție. Care crezi că este cea mai invazivă specie de pe Terra? Maimuțele? Lăcustele? Nu, suntem noi, oamenii! Viețuitoarele cele mai magnifice ale planetei au ajus să fie adeseori în pragul extincției din pricina lăcomiei  unor ființe umane, iar acest lucru provoacă un rău ireparabil asupra vieții sălbatice.


Ziua Mondială a Conservării Vieții Sălbatice este o ocazie de a fi conștienți, a reflecta și a intra în acțiune în privința factorilor care pun în pericol echilibrul biodiversității vieții sălbatice de pe tot globul. Îmboldiți de cererea de pe piață a unor părți ale unor animale sau produse făcute din ele, oamenii nu s-au dat înapoi de la nimic pentru a le vâna și a le măcelari. De asemeni, au distrus o mulțime de păduri pentru a face profit din lemnul lor și a câștiga mai mult teren agricol.  

      

4 decembrie: Ziua Mondială a Conservării Vieții Sălbatice

Pe 8 decembrie 2012, Hillary Clinton, secretar de stat al SUA în acea vreme, a chemat la acțiune pentru mărirea conștientizării despre astfel de probleme prin crearea Zilei Mondiale a Conservării Vieții Sălbatice.


Din nefericire, chiar și în prezent, comerțul ilegal cu specii de animale aflate în pericol de pe piața neagră continuă să fie în creștere. Deși guvernele din toată lumea încearcă să ia măsuri cât mai eficiente de protejare a acestor creaturi față de braconieri,  contrabandiști și vânători. Acest lucru nu afectează numai viața sălbatică, ci și viețile a milioane de oameni care trăiesc în sau aproape de zone împădurite din diferite regiuni ale lumii.  Așadar, a venit timpul acționăm și să lucrăm împreună pentru protejarea și prezervarea vieții sălbatice astfel încât să-i asigurăm supraviețuirea.


Ce înseamnă o specie amenințată? Este una a cărei populații scade cu 50% până la 70% și ajunge să aibă mai puțin de 250 de indivizi maturi.


Printre speciile care sunt pe cale să dispară sunt rinocerul alb nordic, ara, spix, baiji (delfinul chinezesc).


3 decembrie: Ziua de Apreciere a Barmanului


Există 41.415 de specii pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, și 13.300 dintre ele sunt în pericol extrem de dispariție. 


De altfel, în ultimii 500 de ani, activitatea umană a condus la extincția a 869 de specii.


Într-un studiu șocant, s-a constatat că populația vieții sălbatice s-a redus cu 68% între 1970 și 2018.


Indonezia, China și India sunt printre țările cu cele mai amenințate specii de mamifere și păsări. 


4 decembrie: Ziua Internațională a Băncilor

4 decembrie: Ziua Mondială a Conservării Vieții Sălbatice 4 decembrie: Ziua Mondială a Conservării Vieții Sălbatice Reviewed by Diana Popescu on decembrie 03, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.