3 decembrie: Ziua de Apreciere a Barmanului

 Prima vineri din decembrie, care în  2021 pică pe 3 decembrie, este dedicată anual Zilei de Aprecierii a Barmanului, o zi cam decadentă pentru rudele noastre mai în vârstă, una prin care ne putem împărtăși prețuirea noastră pentru cei care sunt profesionaliști în acest domeniu, nu numai pentru că se pricep să ne prepare băuturi foarte elaborate, ci și pentru că, uneori, ne țin companie și ne ascultă păsurile. Așa se zice în America, cât despre România, mai avem de vorbit câte ceva în acest sens...


Profesia de barman își are originea din vremea când dinozaurii rătăceau peste tot pământul. Glumesc, desigur! Însă barmanii au existat încă din Grecia și Roma antică, lucrând în case publice de băut, ce constituiau și locuri de adunări publice. Probabil, de pe atunci, bărbații încercau să scape de sâcâielile nevestelor lor, deși nu aveau deocamdată un televizor la care să urle în decursul unui meci de fotbal!  

  

3 decembrie: Ziua de Apreciere a Barmanului

Meseria barmanilor s-a perpetuat de-a lungul secolelor, ei ajungând să fie numiți, de obicei "hangii" în secolul al XV-lea și al XVI-lea din Europa, și producând frecvent propriile lor băuturi. Având în vedere că alcoolul nu era privit cu ochi buni odinioară, profesia lor avea o reputație proastă!


În secolul al XX-lea, odată cu prohibiția alcoolului din America, numeroși barmani din această țară au emigrat spre orașe precum Londra și Paris, în restaurante vestite ale unor hoteluri cum ar fi Ritz și Savoy.


Americanul Sailor Jerry Rum a fondat Ziua de Apreciere a Barmanului pentru a-i onora pe toți oamenii din profesiunea sa. A ales pentru acesta zi din debutul lunii decembrie, întrucât Ziua Recunoștiinței și Ajunul Anului Nou sunt cele mai aglomerate perioade pentru barmanii din SUA, la fel ca și zilele de vineri. Tot Sailor Jerry a trimis o petiție prin care cerea ca 3 decembrie să fie o zi liberă plătită pentru toți barmanii!


2 decembrie: Ziua Aparatului de Ras de Siguranță


Scurtă istorie a Zilei de Apreciere a Barmanului


- 1862: Barmanul Jerry Thomas, cunoscut că "nașul" industriei de barmani americane a scris "The Bon Vivant's Compamion" sau "ghidul barmanului"., ce includea rețete pentru băuturi și alte cocktailuri faimoase.


- 1882: Un alt barman vestit, Harry "The Dean" Johnson, a publicat un manual conținând prima referință cunoscută la clasicul gin martini, amestecat și nu "zguduit".


- 1979: Apare pe lume Cosmopolitan, o băutură de renume, inventată de doi barmani, Toby Cocchini și Dale Degroff.


- 2011: Sailor Jerry Rum crează Ziua de Apreciere a Barmanului. 


Datele Zilei de Apreciere a Barmanului pentru următorii ani: 2 decembrie 2022, 4 decembrie 2023, 6 decembrie 2024, 5 decembrie 2025, 4 decembrie 2026. 


3 decembrie: Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

3 decembrie: Ziua de Apreciere a Barmanului 3 decembrie: Ziua de Apreciere a Barmanului Reviewed by Diana Popescu on decembrie 02, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.