10 ianuarie: Ziua de Apreciere a Plantelor de Casă

 Până în această perioadă a lunii, cei mai mulți brazi de Crăciun și-au găsit o cale în afara caselor noastre, iar ornamentele lor și-au reaflat locul de odihnă din debarale. Ziua de Apreciere a Plantelor de Casă din 10 ianuarie ne reamintește în fiecare an că nu trebuie însă să pierdem prospețimea și vibrația aparte pe care plantele le aduc în căminele noastre, doar pentru că sărbătorile de iarnă s-au încheiat. 


Plantele de casă conferă nu numai o tentă de verde  împrospătătoare locuințelor noastre, iar Ziua de Apreciere a acestora are și menirea de a ne crește conștientizarea despre numeroasele beneficii furnizate de ele. Aceste plante transformă dioxidul de carbon în oxigen, îmbunătățindu-ne calitatea aerului din camerele noastre.   

                                      

10 ianuarie: Ziua de Apreciere a Plantelor de Casă

În plus, cele mai multe dintre acestea sunt ușor de îngrijit și, unele dintre ele au o mulțime de întrebuințări care ne pot ajută inclusiv să economisim bani. Cum anume? Ei bine, putem ține în casă plante comestibile, de la mici zarzavaturi până la mândrii copăcei de citrice. Ne putem cultiva astfel o parte din propria noastră hrană, sigură, având și satisfacția că am produs-o chiar noi. 


Există, totodată, plante de casă necomestibile dar care ne pot fi folositoare, precum Aloe Vera, ale cărei frunze sunt indicate pentru arsuri, răni minore, pielea arsă de soare, ca mijloc natural de îndepărtare a fardului, pentru o cremă de ras și chiar pentru a ne menține respirația proaspătă. 


Repere din istoria Zilei de Apreciere a Plantelor de Casă


- Anii 500 î.Hr.: Plantele de casă sunt utilizate de familiile bogate pentru a-și decora proprietățile vaste.


- 1652: Expertul în agricultură, Sir Hugh Plant, scrie despre posibilitatea serelor în cartea sa "Grădina din Eden".


9 ianuarie: Ziua Internațională a Coregrafilor


- 1836: Modernul "Terrarium" schimbă modul în care plantele pot fi transportate peste ocean.


- Anii 1990: Începe în Occident stilul a a avea în casă orhidee și alte plante artificiale. 


Desigur, cu prilejul Zilei de Apreciere a Plantelor de Casă ni se sugerează să achiziționăm una care să  dăruie mai multă strălucirea caselor noastre. Dacă o avem deja, o putem amplasa într-un nou loc din locuință, capabil să-i dăruiască o sporită lumină naturală și să ne stea mai mult în atenție. 


10 ianuarie: Ziua Oamenilor Neobișnuiți

10 ianuarie: Ziua de Apreciere a Plantelor de Casă 10 ianuarie: Ziua de Apreciere a Plantelor de Casă Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 09, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.