21 ianuarie: Ziua de Apreciere a Veveriței

 În fiecare an, Ziua de Apreciere a Veveriței din 21 ianuarie ne îndeamnă să celebrăm cea mai nostimă rozătoare din lume și să învățăm mai multe despre ea. 


Această zi a fost întemeiată în 2001, de specialistul în reabilitarea vieții sălbatice Christy Hargrove , la Ashgrove, Carolina de Nord, SUA. El a creat acest eveniment pentru a încuraja o atitudine de bunătate față de veverițe prin asigurarea lor periodică cu hrană și apă, și chiar prin a ne juca cu acestea.    


21 ianuarie: Ziua de Apreciere a Veveriței

Deși sunt văzute în anumite zone ca o bătaie de cap inutilă în îngrijirea lor, veverițele sunt benefice pentru mediul înconjurător și, câteodată, joacă un rol foarte important în înfrumuțesarea parcurilor. 


Cu toate că nu o fac intentonat, astfel de animăluțe plantează semințe, sâmburi (cu scopul de a le depozita și a se înfruptă din ele când le apucă foamea) care, în cele din urmă, devin arbuști, copaci, și ajută, în acest fel, la reînnoirea pădurilor.


Precizări despre Ziua Aprecierii Veveritelor


- 25% dintre alunele / nucile veverițelor sunt furate! Un lucru interesant despre veverițele cenușii este că își îngroapă astfel de provizii și că , mai târziu, le scot din pământ pentru a le reîngropa în alt loc, iarăși și iarăși. Se pare că fac asta deoarece cam 25% din hrană le este jecmănită. Hoții sunt alte veverițe cenușii!


- 74% dintre nucile, alunele îngropate nu sunt niciodată recuperate! Cu atâtea îngropări și dezgropări, am putea crede că veverițele sunt înzestrate cu o memorie nemaipomenită! De fapt, eșuează să recupereze până la 74% rezervele lor de hrană! Iar, cele mai multe pe care le scot din pământ, sunt furate de la alte veverițe!


20 ianuarie: Ziua de Conștientizare a Pinguinilor


- Potrivit sistemului Integrat de Informație Taxonomică, există peste 200 de specii de veverițe împărțite în 3 categorii: veverițele de copac, cele de pământ și cele zburătoare. Cea mai mică specie este "pigmeul african", măsurând circa 13 centimetri în lungime și având 25 de grame ca greutate. Cea mai mare este veverița gigantică neagră, care poate cântări până la 1,3 kilograme și are o lungime de aproximativ 91 de centrimetri de la cap la coadă!


21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișărilor

21 ianuarie: Ziua de Apreciere a Veveriței 21 ianuarie: Ziua de Apreciere a Veveriței Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 20, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.