21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișărilor

 Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este un eveniment anual creat de Kevin Zaborney, care are loc pe 21 ianuarie, și a fost inițiat pe 21 ianuarie 1986 în Clio, Michigan, SUA. Îmbrățișarea este una din cele mai simple căi de manifestării a afecțiunii, atașamentului față de oamenii pe care îi iubim. Această zi ne încurajează, însă, să-i îmbrățișăm nu numai pe cei cunoscuți, ci și pe necunoscuți!


Kevin Zaborney, fondatorul sărbătorii, a avut ideea de a o întemeia după ce a realizat că între sărbătorile de iarnă (Crăciunul și Anul Nou) și Ziua Sfântului Valentin oamenii tind să aibă un moral mai scăzut, să fie insuflețiți de mai puține clipe de fericire.


Studiile științifice au demonstrat că nu ne arătăm prea des emoțiile în public, iar ziua din 21 ianuarie are drept țel să schimbe acest lucru. Printre numeroasele beneficii ale îmbrățișării se numără reducerea stresului, sprijinirea întăririi sistemului imunitar, îmbunătățirea sănătății inimii, producerea de oxitocină, o substanță chimică din creier asociată cu fericirea.     

                     

21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișărilor

Pe 21 ianuarie, pe site-ul oficial al Zilei Internaționale a Îmbrățișărilor se organizează competiții pentru cele mai "bune" îmbrățișări, cu participanți din toată lumea. De fapt, odată cu apariția internetului, a devenit posibil ca persoane de pe toate meridianele pământului să-și afișeze afecțiunea pentru altele de la mare distanță. Îmbrățișarea virtuală a ajuns, astfel, să fie un fenomen pop, facilitat de dezvoltarea continuă a tehnologiei.


Organizatorii Zilei Internaționale a Îmbrățișărilor sunt preocupați de faptul că umanitatea este tot mai izolată și mai temătoare. Orientările sociale recente îi determină pe oameni să se simtă mai puțin în siguranță, să-și părăsească mai rar casele pentru a întâlni semeni ai lor. Uneori, aceste amenințări sunt realte, alteori sunt creații ale imaginației...


Din acest motiv, Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este desemnată ca un instrument pe care oamenii îl pot folosi pentru a dărâma bariere dintre ei și a-și exprima afecțiunea față de alții!


Pe de altă parte, Ziua Internațională a Îmbrățișărilor pune accentul pe îmbrățișarea consensuală. De aceea cei care o celebrează trebuie întotdeauna să ceară permisiunea unei persoane înainte de a o îmbrățișa. Unii dintre noi pot să nu se simtă confortabil cu aceste gest (mai ales în perioada de COVID-19). Chiar dacă nu își doresc o îmbrățișare fizică, există mijloace de a-i îmbrățișa virtual sau simbolic, prin cuvintele și faptele noastre!


20 ianuarie: Ziua Internațională a Acceptării

21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișărilor 21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișărilor Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 20, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.