26 ianuarie: Ziua Internațională a Vămii

 În fiecare an, pe 26 ianuarie, Ziua Internațională a Vămii recunoaște rolul oficialilor, lucrătorilor și agențiilor vamale în menținerea fluxului de bunuri peste frontierele lumii. În această zi, membrii Organizație Mondiale a Vămilor (OMV) își expun activitățile și eforturile.


Bunurile care intră intr-o țară și ies din aceasta pot fi orice, de la animale la materiale periculoase. OMV ajută administrarea vămilor să fie mai eficentă pe plan global. Cu sediul în Bruxelles, Belgia, organizația consistă din 182 de membri, trei pătrimi dintre ei fiind din țări în curs de dezvoltare. Aceasta este responsabilă pentru manageriatul a mai mult de 98%  din comerțul mondial.      

        

26 ianuarie: Ziua Internațională a Vămii

Organizația Mondială a Vămilor  crede că, dacă granițele separă, vămile conectează. Misiunea sa este să ofere conducere, îndrumare și sprijin administrațiilor vamale. Organizația se focalizează, de asemeni, asupra satisfacerii nevoilor economice, sociale și de mediu înconjurător de pe planeta noastră, contribuind la un viitor sustenabil. 


Istoria Zilei Internațională a Vămii


Consiliul Cooperării Vamale (CCV) a organizat sesiunea sa inaugurală pe 26 ianuarie 1953. La eveniment au luat parte, la Bruxelles, membri din 17 țări europene. Ziua Internațională a Vămii, creată de consiliu în 1983, a avut scopul de a aniversa 30 de ani de la cea dintâi sesiune a acestuia. În 1994, CCV a fost redenumit OMV. În prezent, OMV este singura instituția internațională dedicată exclusiv vămilor și chestiunilor de control la frontieră.


25 ianuarie: Noaptea Burns 


Tema Zilei Internaționale a Vămii în 2022


În anul 2022, tema Zilei Internaționale a Vămii în 2022 este "Creșterea Transformării Digitale a Vămilor". 


26 ianuarie : Ziua soțului / soției

26 ianuarie: Ziua Internațională a Vămii 26 ianuarie: Ziua Internațională a Vămii Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 25, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.