13 februarie: Ziua Ia-ți un Alt Nume

 Dacă te-ai gândit vreodată să-ți schimbi numele, această zi din 13 februarie te îmboldește să nu mai stai mult pe gânduri și să faci de îndată asta! Chiar dacă nu vrei să-ți iei un alt nume în mod oficial, pe 13 februarie te poți bucura de oportunitatea de a-ți asuma unul, preferat, doar pentru o zi, în joacă, pentru a te distra, atenționându-ți prietenii și famlia să ți se adreseze numai cu acesta. 


Ziua Ia-ți un Alt Nume a fost întemeiată, ca o sărbătoare nostimă, de Ruth și Tom Roy. 

             

13 februarie: Ziua Ia-ți un Alt Nume

Luarea unui alt, diferit nume își are propria istorie și cultură de multă vreme. Cu mii de ani în urmă, Avraam, un personaj proeminent în trei religii majore, și-a schimbat numele din naștere, Abram / Avram (cu semnificația "tatăl este înălțat") în Avraam (însemnând "multitudine, tatăl unei mulțimi"). Soția sa s-a luat după el (la 90 de ani!), și și-a preschimbat numele de Sarai în cel de Sara. Numeroase schimbări ale numelui s-au petrecut după un eveniment hotărâtor de transformare a existenței.


În multe părți ale lumii, oamenii obișnuiesc să își ia un alt nume odată cu un prilej important din viață. De exemplu, de obicei, femeile își schimbă numele de familie după căsătorie. O schimbare a numelui poate ajuta, totodată, oamenii să adopte o identitate nouă, în special dacă sunt afectați de o asociere negativă cu numele inițial sau caută să-și ofere o traiectorie înnoitoare a destinului.


Lucruri interesante despre nume


- În România, numele de familie cele mai frecvente sunt Popa, Popescu, Pop, Radu, Ionescu, Dumitru, Stoica, Stan și Gheorghe, iar cele mai folosite prenume sunt Andrei, Alexandru, Gabriel, Ion, Ștefan, Maria, Elena, Ioana, Andreea și Alexandra. 


- Cu un deceniu în urmă, cele mai populare prenume din Marea Britanie erau Harry, Oliver, Jack, Amelia, Olivia și Jessica.


12 februarie: Ziua Mâinilor Roșii


- În Islanda există un registru cu 1712 de prenume masculine și 1853 de prenume feminine aprobate pentru a fi alese de părinți. 


- În Spania, copiii primesc două nume de familie, unul al tatălui, și celălalt al mamei. 


- Indonezienii cred că schimbarea numelui, când trec prin perioade dificile, îi apară de spiritele rele. 


- În India, numeroși copii sunt botezați în funcție de horoscopul / zodia lor. 


13 februarie: Ziua Mondială a Radioului

13 februarie: Ziua Ia-ți un Alt Nume 13 februarie: Ziua Ia-ți un Alt Nume Reviewed by Diana Popescu on februarie 12, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.