12 februarie: Ziua Mâinilor Roșii

 Cu prilejul Zilei Mâinilor Roșii sau a Zilei Internaționale împotriva Folosirii Soldaților Copii, marcată în fiecare an pe 12 februarie, începând cu 2002, în toată lumea se fac apeluri către liderii politici și conjuncturile politice  să înceteze să se înroleze copiii de sub 18 ani în organizații și acțiuni militare de orice fel.


Principiile de la Paris definesc un copil asociat cu orice forță armată sau cu grup armat ca "orice persoană de sub 18 ani care este recrutată sau utilizată de o forță armată ori un grup armat de orice tip, incluzând, dar nu limitat, la copii, băieți și fete, folosiți ca luptători, bucătari, hamali, mesageri, spioni sau pentru obiective se-uale. Documentul a fost aprobat de Adunarea Generală a ONU.     


12 februarie: Ziua Mâinilor Roșii

Din cauza folosirii tot mai crescânde a copiilor în zone în care conflictele armate și nesiguranța împiedică accesul oficialilor ONU sau a unei a treia părți, este dificil de estimat cât de mulți copii sunt afectați din acest punct de vedere. În 2017, Child Soldiers International a estimat că mii de copii, posibil peste 100.000 au fost înrolați în organizații statale sau nestatale din lume. În 2018, s-a aproximat că mulți copii au fost introduși în cel puțin de 18 conflicte armate. 


11 februarie: Ziua Fă-ți un Prieten


În 2017, s-a raportat folosirea copiilor în războaie în Afganistan, Republica Centrală Africană, Columbia, Congo, India, Irak, Israel, Liban, Mali, Mianmar, Nigeria, Pakistan, Filipine, Somalia, Sudanul de Sud, Palestina, Siria, Tailanda și Yemen. 


12 februarie: Ziua lui Darwin

12 februarie: Ziua Mâinilor Roșii 12 februarie: Ziua Mâinilor Roșii Reviewed by Diana Popescu on februarie 11, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.