19 februarie: Ziua Shivaji Jayanti

 Ziua Shivaji Jayanti din 19 februarie celebrează anual nașterea și viața Împăratului Maratha din India.


Încearcă să rostești, cât mai repede, aceste trei cuvinte: Chhatrapati, Shivaji, Jayanty! Sunt cele trei nume ale marelui împărat Maratha din secolul al XVII-lea. S-a născut pe 19 februarie 1630, în fortul Shivneri, și a fost numit după zeița Shivai, care i-a îndeplinit mamei sale rugăciunile arzătoare de a avea un fiu.           

                                             

19 februarie: Ziua Shivaji Jayanti

Shivaji a fondat imperiul Maratha după cucerirea forturilor Torna, Raigad și Kondana, la vârsta de 17 ani! Încoronarea sa că împărat al Martaha a avut loc în Raigad, în 1674, când avea 47 de ani. A avut sub comanda sa 50.000 de luptători. A promovat, sub domnia sa, folosirea limbii sanscrite și a cele marathi la curtea lui. A fost un mare războinic și un conducător inteligent care a excelat în abilitățile sale de politician. A avut 4 neveste și 8 copii. A murit, la vârsta de 50 de ani, în 1680, din cauza febrei și a dezinteriei. 


18 februarie: Ziua Bateriei


Shivaji este un personaj istoric întruchipând curajul, libertatea și lupta pentru independență. Prima sa celebrare s-a petrecut în 1895, în Lokmanya Tilak, din Pune. Luptătorul pentru libertate Bal Ganadhar a lansat această sărbătoare, popularizând-o în toată India, făcând astfel cunoscute realizările lui Shivaji. 


19 februarie: Ziua Luptei cu Odgonul

19 februarie: Ziua Shivaji Jayanti 19 februarie: Ziua Shivaji Jayanti Reviewed by Diana Popescu on februarie 18, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.