24 martie: Ziua Cocktail-ului

 Ziua Cocktail-ului din 24 martie ne reamintește în fiecare an, încă din primăvară, de vacanțe pe plaje însorite și șezlonguri așezate în preajma unei piscine extraordinare. Asta dacă suntem cumva milimiardari sau avem ifose ieșite din comun. Deși cocktailurile au ajuns să fie poreclite de unii  în prezent "girly drinks" (băuturi de fete), acest termen este folosit de unii bărbați care le degustă! Nu că ei nu s-ar deda unor astfel de licori!


Cocktail-urile constau, tradițional, dintr-un amestec de băuturi alcoolice, zahăr, apă, și unele amare. Câteva dintre ele se conformează acestei definiții, precum Cocktail-ul Old Fashioned Wisckey (de modă veche), Cocktailul Sazerac și cel Manhattan.          

             

24 martie: Ziua Cocktail


În pofida convingerii multora potrivit căreia cocktail-urile își au originea în SUA, ele au fost inspirate, de fapt, de punciurile britanice din secolul al XVIII-lea, punciuri alcătuite din alcooluri amestecate cu sucuri de fructe și mirodenii amplasate laolaltă în boluri largi.


Cocktail-ul a început să devină popular în anii 1860. A ajuns să fie mai preferat în America după prohibiția alcooolului dintre 1920 și 1933. Cu această ocazie, contrabandiștii au începu să vândă băuturi alcoolice inferioare întrucât le era mai suor decât să le producă pe cele superioare ilegal. Au pornit prin a le adaugă miere, suc de fructe și alte mirodenii pentru a le ascunde gustul neplăcut și a le face să fie băute mai repede în cazul unei descinderi neașteptate a poliției.


Epoca industrială și-a adus o contribuție majoră în evoluția cocktail-urile, odată cu producerea de gheață. 


În anii 1990, un grup de barmani din vestită uniune "Rainbow Room", au readus clienților lor cultură clasică a cocktail-lui și s-au aliniat, în acest sens, unor standarde de calitate stricte.


Repere din istoria Zilei Cocktail-ului


- 1803: Prima menționare scrisă a cocktail-lui apare în magazinul "The Farmer's Cabinet".


- 1806: Cocktail-ul este definit pentru întâia oară că o băutură alcoolică în ziarul "The Balance, and Columbian Repository" în Hudson, New York.


- 1862: Jerry Thomas, "părintele" mixologiei americane, împărtășește 10 rețete de cocktail în al sau ghid al barmanului.


Precizări despre cocktail-uri


- Cel mai popular cocktail din SUA este Margarita.


- Hemingway a inventat propriul sau cocktail, numit "Absint și Șampanie", sau "Moartea în după-amiază".


- Cocktail-urile cu Martini, sunt, în mod tradițional, amestecate și nu scuturate, în ciuda faptului că James Bond apela la a două metodă.


23 martie: Ziua Mondială a Matematicii


- Umbrelutele din cocktail conțineau tradițional suluri mici din ziare chinezești, ce puteau fi interpretate la fel că și bilețelele norocoase din plăcinte.


- Se spune că unele cocktail-uri pot contribui la vindecarea unor boli sau ușurarea simptomelor lor.


- În lume există peste 300 de rețete diferite de cocktail!


24 martie: Ziua Mondială a Tuberculozei

24 martie: Ziua Cocktail-ului 24 martie: Ziua Cocktail-ului Reviewed by Diana Popescu on martie 23, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.