23 martie: Ziua Mondială a Matematicii

 Creată în 2007 de resursa digitală de învățare "3P Learning", Ziua Mondială a Matematicii încurajează anual, pe 23 martie, elevii din toată lumea să se desprindă de rutina lecțiilor de matematică zilnice și să se angajeze în jocuri competitive online centrate pe probleme din acest domeniu. 


Jocurile de pe platforma "3P Learning" sunt orientate către copii cu vârste între 4 și 16 ani, cu scopul de a le îmbunătăți acuratețea și încrederea în aritmetică și în soluționare problemelor de "mate".


Repere din istoria Zilei Mondiale a Matematicii


- Secolul al VI-lea î.Hr.: Pitagoreenii inventează cuvântul "matematică".


- 1970: Este inițiat primul joc educațional pe calculator, numit "Logo", pus la punct de Seymor Papert și Wally Fuerzeig.   

              

23 martie: Ziua Mondială a Matematicii

                           

- 2009: Ediția inaugurală a Zilei Mondiale a Matematicii are loc cu elevi din 98 de țări participanți online la eveniment.


- 2010: Cu prilejul Zilei Mondiale a Matematicii se răspunde online la 500 de milioane de întrebări de matematică.


- 2011: Ziua Mondială  a Matematicii este menționată în Cartea Recordurilor Guiness ca cea mai mare competiție online de matematică.


- 2012: 5,9 milioane de elevi se înregistrează la Jocurile Mondiale Educaționale organizate de 3P Learning, cu ocazia Zilei Mondiale a Matematicii.


- 2015: Ziua Mondială a Matematicii înregistrează participanți din peste 150 de țări. 


22 martie: Ziua "La Fel de Tânăr Precum te Simți"


- 2019: Elevii intră Pe Twitter pentru a se posta cu costumele lor "îmbracă-te ca un "mathlete" (un să-i zicem "atlet în matematică").


- 2021: Se organizează cea dintâi Provocare a Campionilor din Ziua Mondială a Matematicii.


Ziua Matematicii în lume


- La cea de-a douăsutecincizecea sesiune a Congresului său general din noiembrie 2019, UNESCO a declarat oficial 14 martie ca Ziua Internațională a Matematicii.


- Marcată an de an pe 14 martie, Ziua Pi celebrează puterea lui π, simbolul grecesc pentru fracția dintre circumferința unui cerc și diametrul său, de aproximativ 3,14159.


- Ziua Națională a Matematicii a fost instituită oficial de guvernul indian pe 22 decembrie 2012, în onoarea geniului matematic Srinivasa Ramanujan.


23 martie: Ziua Mondială a Meteorologiei

23 martie: Ziua Mondială a Matematicii 23 martie: Ziua Mondială a Matematicii Reviewed by Diana Popescu on martie 22, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.