19 aprilie: Ziua Agățării pe Afară

 Așadar, crezi că ai descoperit o zi minunată pentru agăța pe cineva, a face o nouă cucerire amoroasă prin oraș, nu-i așa? Greșit! Ziua Agățării pe Afară este, de fapt, una nemaipomenită prentru a ne agăța rufele pe o sârmă, cu cârlige multicolore! 


Această zi a fost creată de Project Laundry List (Lista Proiectului pentru Rufe) în semn de protest împotriva legilor locale de interzicere a afișării hainelor proaspăt spălate pe afară  în vederea uscării lor, ca o practică ce ar da un aspect "neplăcut" mediului înconjurător.       

          

19 aprilie: Ziua Agățării pe Afară

Această sărbătoare a fost o inițiativă de a-i încuraja pe oameni să-și usuce îmbrăcămintea abia spălată, în interiorul sau exteriorul casei, pe sârme suspendate și să se lupte pentru dreptul de a face asta. Project Laundry List promovează, totodată, utilizarea apei reci pentru spălarea hainelor din motive energetice și mediu înconjurător. 


De fapt, uscarea rufelor afară, fără folosirea uscătoarelor moderne, include beneficii precum reducerea amprentei de carbon, economisirea de bani, o prospețime notabilă a rufelor grație aerului curat și a luminii solare. Bunicii noștri puneau hainele la uscat chiar și în toiul iernii, expuse gerului, temperaturilor scăzute, și acestea aveau un miros atât de frumos!


18 aprilie: Ziua Conștientizării Autismului Adult


Uscătoarele de rufe au apărut în Anglia și Franța din anii 1.800, cele mai timpurii fiind numite "ventilatoare". George T. Sampson din Dayton, Ohio, SUA, a patentat primul uscător de haine pe 7 iunie 1892, acesta având un suport și utilizând căldura produsă de o sobă. Oricum în prezent, uscătoarele de rufe electrice sau cu gaz sunt responsabile în Occident pentru 5,8 % din consumul de energie rezidențial.


Project Laundry List și multe alte organizații sponsorizează Ziua Agățării pe Afară, având sediul în New Hampshire. 


19 aprilie: Ziua Usturoiului

19 aprilie: Ziua Agățării pe Afară 19 aprilie: Ziua Agățării pe Afară Reviewed by Diana Popescu on aprilie 18, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.