23 aprilie: Ziua Limbii Engleze

 Ziua ONU a limbii engleze, marcată anual pe 23 aprilie, a fost întemeiată de Departamentul de informare publică al ONU în 2010, pentru a celebra multilingvismul și diversitatea culturală, cât și pentru a promova utilizarea egală a celor șase limbi oficiale din cadrul organizației.


O limbă germanică care a început să se dezvolte în cursul secolelelor al V-lea și al VI-lea, când anglo-saxonii s-au stabilit în Britania, engleza a fost, de asemeni, influențată de franceză, latină și multe alte limbi. Deși este cea mai vorbită limba din lume, este nativă pentru numai un sfert din cei care o folosesc.            

                                 

23 aprilie: Ziua Limbii Engleze

În 2010, ONU a hotărât să dedice câte o zi specială fiecăreia din cele 6 limbi oficiale ale sale. Pentru cea engleză a fost aleasă data de 23 aprilie pentru a-l comemora pe poetul și dramaturgul englez William Shakespeare, care a decedat în această zi în 1616.


22 aprilie: Ziua Câinelui Beagle


Celelalte cinci limbi oficiale ale ONU sunt sărbătorite astfel: 20 martie - Ziua limbii franceze (corespunzând cu Ziua internațională a francofoniei), 20 aprilie - Ziua limbii chineze (ca un tribut adus lui Cang Jie), 23 aprilie - Ziua limbii spaniole (în onoarea lui Miguel de Cervantes, care a decedat pe aceeași dată, în 1616), 6 iunie - Ziua limbii ruse (ziua de naștere a lui Aleksandr Sergheevici Pușkin), 18 decembrie - Ziua limbii arabe (dată în care Adunarea Generală ONU a desemnat această limbă ca a șasea oficială a ONU, în 1973). 


23 aprilie: Ziua Mondială a Cărții

23 aprilie: Ziua Limbii Engleze 23 aprilie: Ziua Limbii Engleze Reviewed by Diana Popescu on aprilie 22, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.