11 mai: Ziua Mănâncă ce-ți Dorești

 An de an, Ziua Mănâncă ce-ți Dorești din 11 mai ne încurajează să nu ne mai refuzăm bucatele favorite, ba chiar să ne inversăm mesele, să înlocuim mic dejunul cu prânzul și invers!


Repere din istoria Zilei Mănâncă ce-ți Dorești


- 1558: Este scrisă, de un venețian nobil, cartea "Arta de a trăi îndelungat", considerată a fi prima  carte de dietă din lume.


- Anii 1860: Cea dintâi dietă adoptată de numeroși oameni este creată de William Banting.   


11 mai: Ziua Mănâncă ce-ți Dorești

- Anii 1960: Mamă a șase copii, Florence Rappaport inaugurează Ziua Mănâncă Înghețată la Micul Dejun, într-o zi de iarnă cu multă zăpadă din Rochester, New York.


10 mai: Ziua Mondială a Bolii Lupus


- Finele anilor 2010 și debutul anilor 2020: Deși a fost creată în 1921, dieta ketogenică, cu un nivel scăzut de carbohidrați și unul înalt de grăsime, ajunge la modă. 


Statistici


Nu am la dispoziție un studiu despre ce ar mânca românii în fiecare zi (fără să se teamă de consecințe), însă am la dispoziție unul despre cu ce s-ar înfrupta zilnic americanii:


- 1 - Pizza (13%).


- 2 - Paste (12%)


- 3 - Burgeri (11%).


- 4 - Înghețată (11%).


- 5 - Taco sau buritto (9%).


- 6 - Ciocolată (9%).


- 7 - Cartofi pai/franțuzești (9 %).


- 8 - Gogoși (7 %).


- 9 - Prăjiturele (6 %).


- 10 - Chipsuri (5 %).


- 11 - Brânză (4 %). 


11 mai: Ziua Zonei Crepusculare

11 mai: Ziua Mănâncă ce-ți Dorești 11 mai: Ziua Mănâncă ce-ți Dorești Reviewed by Diana Popescu on mai 10, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.