2 mai: Ziua Internațională Harry Potter

 Ziua Internațională Harry Potter, marcată an de an pe 2 mai de fanii acestui personaj celebru, a fost declarată ca sărbătoare oficială de prim ministrul Marii Britanii, David Cameron, în 2012, în semn de onorare a operei literare a lui J. K. Rowling.


Seria de cărți a lui J. K. Rowling a avut un impact semnificativ și deține un record în cartea Guiness ca cea mai bine vândută serie a unui singur autor, cu peste 500 de milioane de volume vândute.


De ce a fost selectată data de 2 mai? Bătălia de la Hogwarts a avut loc în această zi, în 1998. Conflictul final al celui de-al doilea război vrăjitoresc s-a desfășurat la Școala Howart de magie. Ordinul Phoenix s-a dovedit a fi victorios, punând capăt celei mai devastatoare bătălii a războiului, ce a dus la numerose victime, cea mai notabilă fiind Lordul Voldemort. 

            

2 mai: Ziua Internațională Harry Potter

Fiecare an aduce noi căi de celebrare a Zilei Internaționale Harry Potter. Cu această ocazie sunt organizate evenimente în locurile cheie din Europa asociate cu filmele Harry Potter. Popularitatea francizei a condus la crearea de parcuri tematice, magazine de vânzare cu amănuntul și mărfuri corelate cu aproape orice legat de Harry Potter.


În declarația sa de recunoaștere a noii celebrări, David Cameron a spus: "Pentru a comemora și imortaliza pe deplin opera sa, am decis oficial să declarăm 2 mai ca o sărbătoare oficială internațională, în cinstea datei când Harry Potter și-a învins principalul oponent al seriilor, Lordul Vermort. Sperăm că atât copiii, cât și adulții își vor aminti de puternicul personaj Harry Potter în acesta zi, precum și de adevăratul dar pe care Ms. Rowling l-a făcut societății."


Lucruri interesante despre Harry Potter


- Ginger Witch (Vrăjitoarea Ghimbir). Ziarele folosite de personaje în diverse scene de-a lungul filmelor Harry Potter au fost create astfel încât să includă titluri despre un personaj special, malefic: Ginger Witch.


- Cel ales! Daniel Radcliffe a fost selectat să joace în rolul lui Harry Potter dintr-un număr de 300 de actori.


- Pentru a proteja romanul lui Rowling de eventuale "scurgeri", dezvăluri, editorul, Bloomsbury i-a dat cărții nume codate precum "Edinburgh Potmakers" ("Olarii din Edinburgh") și "Viața și timpurile lui Clara Rose Lovett: un roman epic acoperind multe generații".


- Lexiconul Harry Potter. Steve Vander Ark a creat în 2000 o bibliotecă online cu toate lucrurile lui Harry Potter la care s-au referit fanii vreme de 20 de ani. 


1 mai 2022: Ziua Limonadei

2 mai: Ziua Internațională Harry Potter 2 mai: Ziua Internațională Harry Potter Reviewed by Diana Popescu on mai 01, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.