1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae

 1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae este celebrată în fiecare an pe  1 iulie. Reggae este un gen muzical care-și are rădăcinile în Jamaica, fiind o parte integrantă a culturii acestei țări. Reggae constă dintr-o împletire de “rhythm and blues”, “calypso”, muzică africană și latino-americană. E o muzică ce-i caracterizată de un ritm din patru bătăi, produs de tobe, conga, ghitare bass și ghitare electrice. Reggae utilizează și un “scrapper” (răzuitor) care este un băț ondulat pe care muzicianul îl freacă de un băț obișnuit, drept.

 

Ziua Internațională a Muzicii Reggae este un eveniment marcat anual în Kingston, Jamaica, în semn de apreciere a acestui stil muzical adus pe lume de caraibieni. Deși a debutat aici, s-a răspândit, în cele din urmă, pe tot globul și a devenit prețuit de iubitorii de muzică pentru stilul său relaxant.           

 

1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae

 Această sărbătoare muzicală a fost fondată de Andrea Davis, cu scopul de a crea o petrecere globală anuală reggae. El a fost îmboldit să dea naștere acestui eveniment de o vizită a sa în Kingston din 1991. Pe când se afla acolo, a auzit un discurs al lui Winnie Mandela despre inspirația pe care muzica reggae a dăruit-o oamenilor din Africa de Sud în lupta lor contra apartheid-ului. Prima Zi Internațională a Muzicii Reggae a avut loc pe 1 iulie 1994.

 

Reggae este în prezent foarte popular în special în SUA, Marea Britanie și Africa. Este un gen muzical abordat de multe personalități, care l-au purtat spre înălțimi de excelență. Renumiții Bob Marley și The Wailers sunt considerați a fi cei reprezentativi artiști reggae dintotdeauna, datorită eforturilor de a duce această muzică pe scena internațională.

 

Repere din istoria Zilei Internaționale Reggae

 

-       Anii 1960: Muzica reggae se dezvoltă și evoluează către un stil popular de muzică.

 

-       1968: Cântecul “Do the Reggay”al lui Toots și The Maytals devine primul cântec de succes care folosește cuvântul “reggae”.

 

-       Anii 1970: Muzica reggae ajunge să fie cunoscută în toată lumea, mai ales în Marea Britanie, SUA și Africa.


30 iunie: Ziua Mediei Sociale

 

-       2018: UNESCO adaugă “Muzica reggae din Jamaica” pe lista reprezentativă a mostenirii culturale intangibile a umanității.

 

Lucruri interesante despre reggae

 

-       Caraibienii celebrează februarie ca luna reggae.


-        În fiecare an, se organizează peste 2000 de evenimente în întreaga lume de celebrare a muzicii reggae.


-       Muzica Reggaeton este o combinație de reggae și dancehall, foarte apreciată în America Latină.


-       Reggae este creat dintr-o “sfânta treime”. Consistă din profunzime emoțională, seninătatea și intensitatea muzicii ska și "sfântul duh".


-       Cele șase instrumente esențiale din reggae sunt tobele, ghitara bass, claviaturile, instrumentele de alamă și cântăreții. 


1 iulie: Ziua internațională a bancurilor

1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae 1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae Reviewed by Diana Popescu on iunie 30, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.