30 iunie: Ziua Mediei Sociale

 Mai întâi a fost telefonul, apo faxul și apoi media socială, o cale revoluționară de a comunica. De la crearea mediei sociale, oamenii au fost capabili să se contacteze unul pe altul așa cum nu o mai făcuseră vreodată. Prietenii și membrii familiilor au putut lua legătura în orice clipă, iar vânzătorii au avut posibilitatea să ajungă la client într-un fel cu totul nou. De fapt, oamenii utilizează media socială cam 144 de minute în fiecare zi. Din cauza impactului său asupra societății de-a lungul anilor, Ziua Mediei Sociale din 30 iunie a căpătat și continuă să capete o tot mai mare popularitate.

 

Ziua Mediei Sociale a fost lansată de Mashable, o companie globală, de media și divertisment cu multiple platforme, pe 30 iunie 2010. A fost creată ca un mijloc de recunoaștere a influenței mediei sociale în comunicarea globală și de adunare laolaltă a lumii în scopul celebrării sale.   


30 iunie: Ziua Mediei Sociale

  

 Cea dintâi platformă de media socială a fost Sixdegrees, apărută în 1997. Fondat de Andrew Weinreich, website-ul acesteia oferea utilizatorilor posibilitatea de a-și lista prietenii și membrii familiei, și avea caracteristici precum profiluri, panouri de știri și afilieri școlare. Sixdegrees a avut peste un million de utilizatori, dar a fost,  în cele din urmă închis în 2001.

 

YouTube și-a lansat website-ul dedicat videourilor în 2005 și i-a urmat Twitter, cu platforma sa cu un număr limitat de caractere, în 2006. Așa cum ambele au crescut în popularitate, la fel s-a întâmplat cu Facebook.

 

Instagram și-a făcut apariția în 2010 și a înregistrat o creștere rapidă, câștigând peste un miliom de utilizatori în primele două luni. Cu Instagram amenințându-i dominația, Facebook a cumpărat, în 2012, o nouă platformă pentru 1 miliard de dolari. Facebook a achiziționat, de asemeni, platforma de mesaje încriptate WhatsApp, cu 16 milioane de dolari, în 2014. O platformă pe care nu a reușit să o cumpere a fost Snapchat. Snapchat, care s-a bucurat de success grație caracteristicii sale de “povești dispărânde”, a fost întemeiat în 2011 și a refuzat  oferta de 3 miliarde de dolari a Facebook. Cel mai recent site important de media socială este TikTok, ivit în 2016 și vestit pentru editarea exclusivă de muzică și video. 


29 iunie: Ziua Internațională a Noroiului


Lucruri interesante despre media socială

 

-           Peste 300 de clipuri video sunt încărcate pe YouTube în fiecare minut iar, în medie, o persoană vizionează 40 de minute de clipuri pe zi.

-          -81% din afacerile mici și mijlocii utilizează cel puțin o platformă socială pentru a rămâne conectate cu clienții lor.

-          -Pizza este cea mai populară mâncare de pe Instagram, urmată de sushi și cotlete.

-          -Cea mai apreciată poză de pe Instagram este cea a unui ou, încărcată de world_record_egg, în scopul de a bate recordul fotografiei cu cele mai multe like-uri.

-         - Zilnic, sunt trimise 500 de milioane de Tweet-uri, adică 6.000 pe secundă.

 


30 iunie: Ziua Mondială a Asteroidului


30 iunie: Ziua Mediei Sociale 30 iunie: Ziua Mediei Sociale Reviewed by Diana Popescu on iunie 30, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.