3 iunie: Ziua Dragostea Cucerește Totul

 Ziua Dragostea Cucerește Totul, sărbătorită anual pe 3 iunie, este un prilej (printre multe altele) de a ne exprima sugestiv gratitudinea și iubirea pentru cei mai apropiați oameni de viață noastră și a recunoaște dragostea ca un sentiment ce face pământul să se învârtească. Este o zi a bucuriei și căldurii emoționale pe care o putem celebra împreună cu prietenii, familia și partenerul nostru de cuplu.


Filosofii greci au identificat șase forme de dragoste: familială, prietenească, romantică, divină, de sine și pentru oaspeți. În prezent putem vorbi și despre dragostea neîmpărtășită, cea nedeclarată, cea tovărășească, cea nebunească sau cea curtenitoare. Fiecare cultură are propria sa definiție a iubirii, și unele onorează, de asemeni, dragostea ca parte a religiei și spiritualității. Dragostea este, desigur, și un subiect major în artă, literatură, poezie, proză, pictură, sculptură, muzică și film.    

             

3 iunie: Ziua Dragostea Cucerește Totul

Vestita expresie "dragostea cucerește totul (orice)" este atribuită poetului roman Virgiliu. Aceasta este găsită în opera sa "Eclogurile", ce a fost scrisă în limba latină astfel: "Amor vincit omnia, et nos cedamus amori", cu semnificația "Dragostea cucerește toate lucrurile, așa că și noi cedăm amorului". 


Expresia are ecouri și în scripturi religioase precum Biblia. Aceasta ne arată că Dumnezeu îl iubește pe oricine și, cei buni, fără de păcat, vor fi răsplătiți cu dragoste și fericire. Tot Biblia ne spune că împotriva unor vicii precum ura, manipularea și înșelăciunea nu ne putem lupta cu arme, ci cu dragoste.


Repere din istoria Zilei Dragostea Cucerește Totul 


- 1597: "Romeo și Julieta", cea mai romantică piesă de teatru romantică din toate timpurile, scrisă de William Shakespeare, este publicată.


- 1906 - 1907: Gustav Klimt își pictează faimoasa capodoperă "Sărutul".


- 1936: Este lansat cântecul "The Way You Look To-night" ("Felul cum arăți în seara asta") din filmul "Swing Time",  performat de  Fred Astaire și compus de Jerome Kern cu versuri scrise de Dorothy Fields, cântec preluat mai târziu de Frank Sinatra.


- 1997: Iubirea și drama se împletesc într-unul dintre cele mai mari succese de la Hollywood, filmul "Titanic", câștigător a 11 premii Oscar.


Lucruri interesante despre dragoste


- Cercetările arată că, înainte de a se căsători, o persoană tinde, în medie, să se îndrăgostească de cel puțin 7 ori!


- Imboldul de a ne îndrăgosti este o forță primitivă, biologică, asemeni se_ului și foamei.


2 iunie: Ziua Trooping the Color | Salutul Culorilor


- "A lega nodul" este o expresie întâlnită în multe culturi, întrucât nodul semnifică o conexiune eternă datorită structurii sale împletite.


- Se crede că "love", cuvântul englezesc pentru "dragoste", originează din cel sanscrit "lubhyati", însemnând "dorință".


- Transpirația este un afrodisiac ce a fost folosit, istoric, ca un ingredient activ în prafumuri și poțiuni de dragoste. 


3 iunie: Ziua Mondială a Cidrului de Mere

3 iunie: Ziua Dragostea Cucerește Totul 3 iunie: Ziua Dragostea Cucerește Totul Reviewed by Diana Popescu on iunie 02, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.