8 iunie: Ziua Internațională a Acțiunii pentru Elefanții din Grădini Zoologice

 Ziua Internațională a Acțiunii pentru Elefanții din Grădini Zoologice este, în fiecare an, marcată în întreaga pe lume pe 8 iunie, având scopul de a crește conștientizarea asupra condițiilor de viață ale elefanților din aceste perimetre și, ideal, de a fi trimiși  în adăposturi potrivite, autorizate. În primul an de celebrare a acestei zile, 33 de activiști dedicați din 33 de orașe din 7 țări au organizat evenimente și demonstrații, atrăgând atenția mediei și publicului despre consecințele tragice ale ținerii acestor animale în spații strâmte, nenaturale, unde trec prin suferințe și mor prematur.


Veterinarul Elliot M. Katz a fost președinte al organizației "In Defense of Animals" (IDA) / "În apărarea animalelor" de la înființarea sa și până în 2021, când a decedat. Katz a urmat Școala de medicină veterinară a Universității Cornell și absolvit-o, cu onoruri, în 1989.     

                

8 iunie: Ziua Internațională a Acțiunii pentru Elefanții din Grădini Zoologice

A devenit implicat în chestiuni legate de drepturile animalelor după ce activiștii i-au solicitat sprijinul în oprirea experimentelor pe animale de la Universitatea din California Berkeley, pretinsă a avea laboratoare suprapopulate și nesanitare. Drept rezultat, Katz a ajutat la formarea organizației "Californieni pentru o Cercetare Responsabilă", care a militat pentru furnizarea de către campus a unei îngrijiri mai bune a animalelor folosite în cercetări.


IDA crede că elefanții mor prematur în grădini zoologice care nu au, pur și simplu, un spațiu adecvat pentru aceste creaturi maiestuoase și inteligente. Organizația pentru drepturilor animalelor, PETA, a dat sprijin cauzei IDA pentru elefanții din grădinile zoologice. 


IDA a dat publicității o listă cu cele "10 cele mai rele grădini zoologice pentru elefanți", pe care o actualizează în mod regulat. Pretinde că, în 2004, a convins grădina zoo din San Francisco să-și realoce elefanții într-un sanctuar. Această grădina zoologică, pe de altă parte, a susținut că IDA nu a avut cu nimic de a face cu mutarea elefanților. 


Ca parte a unei campanii mai mari, IDA a acuzat mai multe grădinii zoologice din SUA, inclusiv pe cea din Washington, de violarea Actului Bunăstării Animalelor. Potrivit IDA, Departamentul agriculturii al SUA a recunoscut "severitatea îngrijorătoare a mediilor înconjurătoare proaste pentru elefanții din grădinile zoologice ale națiunii noastre". Ca răspuns pentru IDA, parcul zoo Woodland a declarat că "argumentul spațiului limitat este extrem de simplificat și că elefanții din grădina sa zoologică primesc cea mai bună îngrijire disponibilă".


Repere din istoria Zilei Internaționale a Acțiunii pentru Elefanții din Grădini Zoologice


- 1983: Este fondată IDA în San Rafael, California, SUA.


- 1999: IDA crează un sanctuar și un centru de învățare pentru cimpanzei în Camerun.


7 iunie: Ziua Mondială a Grijii


- 2004: IDA clamează că a exercitat presiuni asupra grădinii zoologice din San Francisco pentru a-și realoca elefanții printr-un proiect reciproc.


- 2009: IDA inițiază Ziua Internațională a Acțiunii pentru Elefanții din Grădini Zoologice


Lucruri interesante despre elefanți


- Elefantul este cel mai mare mamifer de pe uscatdin lume, cu masculi crescând pană la o înălțime de 3 metri și cântărind, în medie, peste 6 tone.


- Urechile elefantului african sunt mai mari decât cele ale celui asiatic și sunt caracterizate ca având o formă asemănătoare continentului Africii, în vreme ce urechile elefantului asiatic au aproximativ o formă apropiată de cea a subcontinentului Indian. 


- Colții elefanților sunt dinți incizori lărgiți care le apar în jurul vârstei de 2 ani și continuă să se dezvolte toată viața lor. 


- Pielea elefantului poate fi groasă de până la 1 inch (2,54 centimetri).


- Elefanții comunică între ei prin mijloace variate, incluzând chemări din trompele lor, limbajul corpului, atingere și miros. 


8 iunie : Ziua Mondială a Oceanelor

8 iunie: Ziua Internațională a Acțiunii pentru Elefanții din Grădini Zoologice 8 iunie: Ziua Internațională a Acțiunii pentru Elefanții din Grădini Zoologice Reviewed by Diana Popescu on iunie 07, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.