7 iunie: Ziua Mondială a Grijii

 Marcată anual pe 7 iunie, o  inițiativă a organizației nonprofit "CaringBridge" (podul grijii), Ziua Mondială a Grijii, nu este asociată cu o grijă însemnând teamă sau neliniște generată de o posibilă primejdie ori un eveniment neplăcut, ci cu sensul de interes special, preocupare, afecțiune față de cineva sau ceva. Chiar și numai prin simpla întrebare sinceră pusă unei persoane despre cum i-a mers ziua, ne arătăm interesul de a avea grijă de ea, de a o sprijini, ceea ce are, desigur, efecte pozitive pentru starea sa generală de bine. 


Ziua Mondială a Grijii a fost inspirată de un eveniment din 1997, corelat cu o fetiță având numai 9 zile, pe nume Brighid, născută prematur. Website-ul CaringBridge a fost creat pe 7 iunie 1997, după ce inginerul de software Sona Mehring și-a dat seama că acesta putea fi o cale mai bună de a ține la curent familia și prietenii despre starea de sănătate a fetiței. Site-ul a permis să se furnizeze sprijinul și lucrurile necesare lui Brighid și părinților ei. A fost ceva revoluționar, luând în considerare că nu existau platforme media importante în acel timp. 

                                        

7 iunie: Ziua Mondială a Grijii

Simplul fapt de a avea grijă a determinat un efect de domino, ce a rezultat în rețeaua globală CaringBridge, dedicată celor suferinzi și ajutorării lor. În 2021, un număr estimat de 45 de milioane de oameni au vizitat site-ul CaringBridge, lăsând zilnic 1.900 de mesaje, postate la fiecare oră, de speranță, grijă și dragoste.


Repere din istoria Zilei Monadiale a Grijii


- 7 iunie 1997: CaringBridge este creat, fiind ințial focalizat către micuța Brighit. 


- Decembrie 1997: La sfârșitul anului există pe CaringBridge 50 de site-uri personale cu 4.900 de vizite pe zi. 


6 iunie: Ziua Yoyo


- 2004: CaringBridge.org ajunge la un milion de vizualizări și la 500.000 de dolari SUA de contribuții individuale și, la finele anului, la 19.858 de site-uri personale cu 18.409.469 de vizite. 


- August 2013: Este publicată prima carte a fondatorului CaringBridge, Sona Mehring, intitulate "Povești inspiratoare despre dragoste și vindecare de la CaringBridge". 


7 iunie: Ziua Mondială a Siguranței Alimentare

7 iunie: Ziua Mondială a Grijii 7 iunie: Ziua Mondială a Grijii Reviewed by Diana Popescu on iunie 06, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.