8 iunie : Ziua Mondială a Oceanelor

 Această zi mondială este marcată anual pentru a onora oceanele lumii, a se ajută protecția și conservarea acestora. Oceanele sunt foarte importante pentru omenire întrucât sunt o sursă considerabilă de hrană, oxigen, contribuie la regularizarea climei, reprezintă baze ale producerii a numeroase medicamente, purifică apa care curge spre ele prin evaporare și transformarea sa în ploaie.


Conceptul acestei zile a fost propus în 1992 de către Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Oceanelor din Canada și Institutul Oceanului din Canada.       

                     

8 iunie : Ziua Mondială a Oceanelor

Cu prilejul primei Zile Mondiale a Oceanelor, din 1992, s-au adoptat obiectivele de orientare a oceanelor de la marginalizări spre centrul discuțiilor internaționale și de evidentiere a observațiilor instituțiilor marine și costale din întreaga lume. 


Ziua Mondială a Oceanelor din 8 iunie este marcată prin lansarea de campanii și inițiative, evenimente speciale la acvarii și grădini zoologice, curățirea apelor și plajelor, programe de acțiune educaționale de conservare, competiții artistice, festivaluri de film și evenimente centrate spre hrana de mare, oceanică,sustenabilă. 


Consiliul Consultativ al Tineretului al Zilei Mondiale a Oceanelor sprijină conștientizarea și eforturile globale din această zi începând cu 2016.


7 iunie: Ziua Mondială a Siguranței Alimentare

8 iunie : Ziua Mondială a Oceanelor 8 iunie : Ziua Mondială a Oceanelor Reviewed by Diana Popescu on iunie 07, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.