9 iunie: Ziua de naștere a lui Johnny Depp

 Johnny Depp, născut John Cristopher Depp II, a fost destinat faimei grație caracterului său unic și a farmecului său personal inconfundabil. Ca și copil, a fost o victimă a violenței domestice, dar și-a depășit trecutul tragic și, în cele din urmă, a devenit vestit prin numeroasele sale roluri memorabile din filme. A fost nominalizat la mai multe premii pentru performanțele sale extraordinare și onorat cu o statuie a sa în mărime naturală în Serbia. 


Johnny Depp a văzut lumina zilei în Owensboro, Kentucky, SUA, și a fost crescut în Florida. Părinții săi, John Cristopher Depp și Elizabeth "Betty" Sue Wells au divorțat când el avea 15 ani. Tatăl său a fost inginer civil, iar mama sa, chelneriță. A avut trei frați, Danny, Christi Dembrowski și Deborah, Johnny fiind cel mai tânăr dintre ei. A relevat că mama sa avea tendințe abuzive și că, la vârsta de 11 ani, a început să facă diverse tipuri de droguri ca o cale de a scapă de problemele lui familiale.   


9 iunie: Ziua de naștere a lui Johnny Depp

Drumul său către faimă a fost inițiat în 1979, când s-a alăturat unui grup muzical numit "The Kids" și s-a mutat apoi la Los Angeles cu trupa, în căutarea succesului. Un an mai târziu, în 1984, a fost prezentat de viitoarea lui soție, Lori Allison, lui Nicholas Cage, care i-a făcut cunoștiință cu un agent de la Hollywood. A ajuns pe valurile gloriei după filmarea peliculei "Edward Scissorhands" ("Edward Mâini-de-foarfecă"), regizate de Tim Burton. 


A continuat să apară în filme precum "Ed Wood" în 1994, "Charlie and the Chocolate Factory" ("Charlie și fabrica de ciocolată") în 2010, și "Alice în Wonderland" ("Alice în Țara Minunilor"), toate avându-l ca regizor pe Tim Burton. În 2003, a fost distribuit în filmul "Pirate of Caribbean: The Curse of the Black Pearl" ("Pirații din Caraibe: Blestemul perlei negre"), ca piratul căpitan Jack Sparrow, și s-a înălțat și mai mult pe scara succesului. A câștigat 5 premii MTV Movie și un premiu al Ghildei Actorilor de Film în 2003. 


Johnny Depp are doi copii, Lily-Rose Depp, și Jack Depp. A fost întotdeauna "un bărbat al femeilor", cu șase logodne și două căsătorii oficiale, mai întâi cu Lori Allison, și apoi cu Amber Heard în 2015. Din nefericire, ambele mariaje s-au terminat cu câte un divorț. 


Repere din viața lui Johnny Depp


- 1979: La 16 ani, Johnny Depp intră în formația de "garaj" "The Kids", după ce renunță la liceu.


- 1984: Are primul rol în filmul horror "A Nightmare on Elm Street" ("Un coșmar pe strada Elm").


- 1990: Are o performanță remarcabilă în filmul "Edward Scissorhands".


- 2003: Devine al doilea actor nominalizat la Premiul Oscar pentru un film Disney.


- 2010: Onorat de partenerul său din filmul "Sweeney Todd", Sacha Baron Cohen, Johnny Depp câștigă premiul "Actorul favorit al deceniului".


8 iunie: Ziua Internațională a Acțiunii pentru Elefanții din Grădini Zoologice


- 2012: Cu câștiguri de 75 de milioane de dolari, Johnny Depp este cel mai bine plătit actor din lume, așa cum atestă Cartea recordurilor mondiale Guinness.


- 2021: I se decernează premiul Donostia în San Sebastian pentru cariera sa și realizările sale de o viață.


Lucruri surprinzătoare despre Johnny Depp


- Alergic la ciocolată în copilărie, a continuat să-și afișeze aversiunea față de aceasta chiar și după ce alergia i-a dispărut.


- A învățat limba franceză pentru a-i face pe părinții cântăreței Vanessa Paradise să se simtă în largul lor împreună cu el.


- A avut probleme de vedere încă de la naștere, asociate cu un ochi stâng aproape orb. 


- Urăște clovnii, se teme de ei, precum și de păianjeni și fantome.


- În copilărie și-a ales ca animale de companie niște șopârle, pe care le-a învățat să facă trucuri.


- În ciuda vieții sale luxoase, nu-i uită pe oamenii aflați la necaz. Sprijină organizația caritabilă War Child (Copilul războiului), spitalul de copii din Los Angeles și face anual donații acestui spital care i-a tratat fiica pentru o afecțiune temporară a rinichilor. 


9 iunie: Ziua Internațională a Arhivelor

9 iunie: Ziua de naștere a lui Johnny Depp 9 iunie: Ziua de naștere a lui Johnny Depp Reviewed by Diana Popescu on iunie 08, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.