26 august: Ziua de Naștere a Maicii Tereza

 Maica Tereza, având numele de mireană Agnes Gonxha Bojaxhin, s-a născut pe 26 august 1910. Dedicarea ei în ajutorarea umanității este cunoscută și admirată în întreaga lume. Maica Tereza și-a focalizat viața pentru îngrijirea celor mai săraci oameni din India. A devenit călugăriță la 18 ani. De la o vârstă mai tânără și-a asumat misiunea sprijinului celor care aveau cea mai mare nevoie de el. A fost laureată cu Premiul Nobel pentru Pace pentru munca sa excepțională în ajutorul lumii.


Femeia cunoscută în occident ca Maică Mary Teresa Bojaxhin a văzut lumina zilei în Skopje, Macedonia de Nord. Părinții ei erau romano-catolici, și a fost crescută în spiritul acestei religii. De mică, Maica Tereza a fost fascinată de poveștile despre misionari acordând ajutor celor nevoiași de pe tot globul. La vârsta de 12 ani a decis deja să-și dedice viața religiei romano-catolice să fie misionară. După ce a devenit călugăriță, s-a mutat în Irlanda. S-a alăturat surorilor Loreto de mănăstirea cu același nume, și a învățat acolo limba engleză.  

                            

26 august: Ziua de Naștere a Maicii Tereza

În 1929, a călătorit din Irlanda în India, pentru a preda la o școală de fete. În 1946, viața Maicii Tereza s-a schimbat pentru totdeauna. Ea a mers cu trenul de la Calcutta spre Darjeeling și, în decursul acestui voiaj a primit ceea ce a numit "o chemare într-o chemare".  Și-a aflat țelul existenței; a ajutat oameni defavorizați, trăind în condiții de mahala din Calcutta. Acest lucru a condus la devenirea sa ca un erou printre cei mai importanți misionari din toate vremurile. 


25 august: Ziua Burgerului


În 1950, Maica Tereza a fondat o congregatie religioasă, numită "Misionarii Carității". Membrii congregației au făcut un jurământ de castitate, sărăcie și obediență. În prezent, "Misionarii carității" înglobează peste 5.000 de călugărițe și voluntari ajutorand în 133 de țări de pe tot globul. Congregația oferă găzduire celor care sunt pe punctul de a muri de HIV/SIDA, lepră și tuberculoză. De asemeni, administrează bucătării pentru supă, școli pentru copii abandonați, clinici mobile și furnizează servicii comunităților sărace.


În 1979, Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace. A murit pe 5 septembrie 1997, la vârsta de 87 de ani. În 2016, Papa Francisc a recunoscut-o pe Maica Tereza ca sfântă. 


Un citat celebru al Maicii Tereza este: "Una dintre cele mai mari boli este fii un nimeni pentru oricine". 


26 august: Ziua WebMistress | Ziua femeilor specialiste pe Web

26 august: Ziua de Naștere a Maicii Tereza 26 august: Ziua de Naștere a Maicii Tereza Reviewed by Diana Popescu on august 25, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.