27 august: Ziua Ducesei Care Nu A Fost Ducesă

 Ziua Ducesei Care Nu A Fost Ducesă este celebrată în fiecare an pe 27 august. Această zi cu un nume creativ, deosebit, onorează viața lui Margaret Wolfe Hungerford, o scriitoare care și-a publicat cele mai multe romane sub pseudonimul "Duchess/Ducesa".


Margaret Wolfe Hungerford a publicat peste 57 de cărți, dar numărul acestora poate fi și mai mare întrucât multe din operele sale timpurii au apărut sub un alt pseudonim, cel de "Anonymuos" (Anonimul). A contribuit, de asemeni, la mai multe ziare și a fost responsabilă pentru o familie mare, cu 4 fete și 2 fii.         

                         

27 august: Ziua Ducesei Care Nu A Fost Ducesă

Margaret Wolfe Hungerford, fiica cea mai vârstnică a unui slujitor al bisericii din Irlanda, s-a născut   în 1885, în Rosscarbery, Comitatul Cork, loc în care și-a perfecționat abilitățile literare. S-a bucurat în crearea de povești pentru prietenii săi și a câștigat numeroase premii școlare de scriere. În 1872, s-a căsătorit cu Edward Angles, un avocat din Dublin, atunci când avea 17 ani. A rămas singură cu trei fiice după ce a ajuns să fie văduvă la 23 de ani. Apoi, a început să scrie cu perseverență pentru a-și sprijini material familia. S-a întors la casa Milleen din Rosscarbery, în care crescuse. Scrisese de-a lungul întregului său mariaj, dar carieră sa s-a lansat abia acum, după ce a început să  publice  textele.


26 august: Ziua de Naștere a Maicii Tereza


La revenirea în Cork, a fost antrenată într-o poveste de dragoste cu cel mai mare fiu al stăpânitorului local de pământ, Thomas Henry Hungerford. Acesta fusese instruit pentru a lucra în armată, însă familia sa a refuzat să-l lase să stea departe de acasă. A călătorit în Africa de Sud pentru războiul contra burilor în 1881, însă a fost chemat înapoi acasă de mama sa sub pretextul că este îngrijorată în privința tatălui său, aceasta având de gând să-l vadă însurat cu o tânăra bogată.


El s-a căsătorit, totuși,  în secret cu Margaret la Londra, ceea ce a fost inacceptabil pentru mama lui. Margaret Wolfe Hungerford trăit după aceea fericită și a scris încă opt cărți în St. Brenda. A murit pe 24 ianuarie 1897, în vârstă de 42 de ani, din cauza febrei tifoide. 


Margaret Wolfe Hungerford este autoarea expresiei "Frumusețea este în ochii privitorului", care a apărut în opera sa "Molly Bawen". 


27 august: Ziua Doar Pentru Că

27 august: Ziua Ducesei Care Nu A Fost Ducesă 27 august: Ziua Ducesei Care Nu A Fost Ducesă Reviewed by Diana Popescu on august 26, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.