3 august 2022: Ziua Regatei

 Ziua Regatei este o sărbătoare anuală din august ce depinde de vreme. Cursele de bărci datează de la începutul anilor 1800. Tradiția lor a făcut ca Ziua Regatei Newfoundland, să fie una dintre cele mai populare celebrări din calendarul canadian, care se desfășoară în prima miercuri din august, fiind cunoscută și ca Regata regală St. John, și fiind strâns asociată cu monarhia britanică. 


Dacă în 2022, Ziua Regatei pică pe 3 august, în anii următori se desfășoară astfel: 2023 - 2 august, 2024 - 7 august, 2025 - 6 august.       

                                

3 august 2022: Ziua Regatei

În Ziua Regatei au loc festivități și competiții de vâslit în capitala provincială St. John, oficialii orașului se întâlnesc dimineața devreme pentru a decide dacă timpul, condițiile meteorologice sunt favorabile sau nu pentru începerea sărbătorii. 


O regată se desfășoară pe un traseu deschis, marcat de balize, concurenții find obligați să le înconjoare în direcția decisă de comitetul de curse. Termenul de "regată" provine dintr-un cuvânt venețian, cu semnificația "tip de gondolă", ce a fost confirmat ca fiind folosit în latină medievală într-o lege venețiană din anul 1315. La origine, acest termen pare să derive din "regattar", adică "a alerga, a concura cu viteză (cu barca) ori din "recaptare" din latina vulgară, semnificând "a lupta, a concura". 


Repere din istoria Zilei Regatei


- 1816: Deși competițiile de vâslit din portul St. John s-au înregistrat din anii 1700, în 1816 este prima oară când o astfel de cursă organizată aici este consemnată în documente.


2 august 2022: Ziua Nag Panchami


- 1860: Prințul Albert Edward este prezent la concursuri. Din această dată, Ziua Regatei devine printre evenimentele sportive la care iau parte membrii monarhiei britanice.


- 1978: Ziua Regatei este mutată temporar în iulie, pentru a se petrece aici în decursul vizitei prințului Phillip și a reginei Elizabeth a II-a. 


- 1993: Zilei Regatei i se dăruiește o desemnare regală în semn de respect între relația dintre Canada și monarhia britanică. 


3 august: Ziua Conștientizării Sindromului CLOVES

3 august 2022: Ziua Regatei 3 august 2022: Ziua Regatei Reviewed by Diana Popescu on august 02, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.