31 august: Ziua Învățării de la Distanță

 Ziua Învățării de la Distanță din 31 august ne îndrumă, în fiecare an, spre o formă de acumulare a cunoștiințelor care are loc în afara sălilor sau aulelor fizice de clasă. Indiferent dacă este un program educațional care este furnizat întru totul de la distanță sau un amestec hibrid între în clasă și învățare de acasă, flexibilitatea specifică  a celei de-a doua și opțiunea redusă a învățării de la distanță sunt  în beneficiul mai multor elevi, studenți din întreaga lume. În vremurile recente, internetul și valul rezultant de educație de la distanță de o mare calitate au transformat complet metodele tradiționale educaționale și au dat naștere unei mișcări populare de învățământ online.

                         

31 august: Ziua Învățării de la Distanță

Facilitățile de învățare nu au fost dintotdeauna la o distanță de numai câteva click-uri. În 1728, Caleb Phillips și-a promovat învățăturile despre o nouă metodă, de învățare rapidă, în Gazeta Boston, ce urmau să fie livrate prin poștă săptămânal. Sir Isaac Pitman a dus mai departe ideea lui în Anglia, în anii 1940. Acesta își transmitea, de asemeni, învățăturile rapide prin poștă și, în plus, studențîi săi ii trimiteau câte o carte poștală despre eforturile lor, pe care el le corecta și le trimitea lor înapoi. Cursul lui Pitman a crescut în popularitate și, în câțiva ani, a fost înființată Societatea Fonografică de Corespondență, în scopul formalizării ofertei cursurilor. Această societate a condus spre întemeierea unor colegii și, prin 1873, a fost fondată, în SUA, prima școală operațională prin corespondență. 


30 august: Ziua Frankenstein


Universitățile au început să ofere opțiuni de învățare de la distanță, iar acesta idee a fost avansată de Open University (Universitatea Deschisă) în anii 1960. Aceasta dădea o alternativă respectabilă metodelor tradiționale de învățare și a fost promotorul dezvoltării de noi tehnologii și tehnici de studiu încă de la înființarea sa.


Internetul a revoluționat învățământul de la distanță, făcându-l mai ușor, mai rapid și mai ieftin. Cel dintâi curs complet online a apărut în 1984, și atât resursele disponibile online cât și numărul de elevi/studenți interesați de ele au crescut impresionant de atunci. Pandemia COVID-19 din 2.000 a dus la închiderea pe scară largă a școlilor și universităților, ceea ce a determinat, în schimb, mai mulți elevi și studenți decât vreodată să se îndrepte către studierea de la distanță. 


31 august: Ziua Internațională de Conștientizare a Supradozei de Droguri

31 august: Ziua Învățării de la Distanță 31 august: Ziua Învățării de la Distanță Reviewed by Diana Popescu on august 30, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.