14 septembrie: Ziua Mâncarea Este Doctorie

 Cu ocazia Zilei Mâncarea Este Doctorie din 14 septembrie, celebrate mai ales în SUA, organizațiile de sănătate și nutriție țintesc să crească conștientizarea despre barierele puse în calea alimentației sănătoase. Campania acestei sărbători evidențiază că multe familii cu venituri mici au de a face cu obstacole în obținerea mâncării sănătoase de care au nevoie.


Totodată, guvernele și entitățile din sectorul privat sunt încurajate să dezvolte soluții care să-i ajute pe numeroși oameni să aibă acces la o hrană sănătoasă.      

                  

14 septembrie: Ziua Mâncarea Este Doctorie

Malnutriția este o problemă care devine tot mai mare cu repeziciune. Este o problemă globală la același nivel ca și sărăcia și schimbarea climatică. Comitetul Mondial al Securității Alimentare a spus că "malnutriția, în toate formele sale, incluzând foametea, lipsa de micronutrienți, greutatea corporală excesivă și obezitatea sunt probleme majore nu numai în țările în curs de dezvoltare, ci și în cele dezvoltate". 


Cauza principală  a prevenirii bolilordin lume constă din diete sărace și riscuri pentru sănătate care apar odată cu ele. Dietele care nu sunt foarte bune sau nu au îndeajuns de multe vitamine, minerale și fibre, ori au prea multe calorii, grăsimi saturate și zahăr, au tendința să precumpănească. 


În 2010, 10% din bolile mondiale au fost cauzate de mâncatul nesănătos și lipsa de exerciții fizice. Prin 2015, șase din cei mai de top factori de risc au fost subalimentarea, un index al masei corporale ridicat, creșterea clesterolului, au fost asociați cu un index al corpului mai înalt, creșterea colsterolului, au fost asociați cu cu dieta.


Obezitatea este, de obicei, corelată cu supraalimentația, dar, poate fi, de asemeni, conectată cu cu nivelul mic al unor anumitor nutrienți din alimente. Între 1990 și 2010, numărul de adulți din Africa subsahariană cu indicele corporal înalt s-a triplat. Țări din Pacific, Caraibe, Orientul Mijlociu și America Centrală au avut rate foarte înalte de adulți obezi și cu o greutate excesiv de mare. 


13 septembrie: Ziua Internațională a Ciocolatei


Așadar, toate țările din  lume trebuie să intre în acțiune în privința subnutriției, lipsei de micronutrienți, obezității și greutății corporale excesive în același timp.


Repere din istoria Zilei Mâncarea Este Doctorie


- Omul de știință Elmer McCollun descoperă primele vitamine. 


- Anii 1950: Studiul științei nutriționale devine instuționalizat ca disciplină științifică independentă, separată.


- 2004: Prețurile pentru multe cereale de bază încep să crească.


- 2016: Lumea ajunge la un  nou record prin producerea a peste 2,5 miliarde de 1.000 de kilograme de cereale. 


- 2022: Piața mondială ajunge într-o criză de cereale provcata de atacul rusesc al lui Putin în Ucraina. 


14 septembrie: Ziua Vieții Creative

14 septembrie: Ziua Mâncarea Este Doctorie 14 septembrie: Ziua Mâncarea Este Doctorie Reviewed by Diana Popescu on septembrie 13, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.