28 septembrie: Ziua Mondială a Rabiei

 Anual, pe 28 septembrie, ONG-urile, guvernele și oamenii din toată lumea se unesc, cu prilejul Zilei Mondiale a Rabiei, pentru a răspândi conștientizarea despre pericolele acestei boli și modul în care poate fi eliminată.  

                   

28 septembrie: Ziua Mondială a Rabiei

Evenimentul, organizat de Global Alliance for Rabbies Control ( GARC - Alianța globală pentru controlul rabiei) caută să educe publicul despre cum poate fi eradicată rabia la oameni și animale dacă facem pașii corecți în acest sens. Pe tot globul, câinii sunt cele mai obișnuite animale afectate de rabie, cu peste 99% din cazurile umane provenite de la mușcăturile acestora.


Repere din istoria Zilei Mondiale a Rabiei


- Anii 300 î.Hr.: Aristotel scrie o lucrare în care remarcă faptul că boala afectează câinii și orice alt animal prin mușcături de câine.


27 septembrie: Ziua Strivește o Cutie de Conservă


- Anii 1.700 d.Hr.: Europa încearcă să eradicheze rabia prin distrugerea tuturor câinilor vagabonzi.


- !885: Este dezvoltat primul vaccin împotriva rabiei pentru animale.


De ce este importantă Ziua Mondială a Rabiei?


GARC și-a propus un obiectiv ambițios, și anume zero cazuri de morți umane determinate de rabie până în 2030 provocate de mușcăturile câinilor. Această rezoluție a fost aprobată în 2015 printre organizațiiincluzând Organizația Mondială a Sănătății, Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor și Organizația pentru Hrană și Agricultură a ONU. 


28 septembrie: Ziua Bunului Vecin

28 septembrie: Ziua Mondială a Rabiei 28 septembrie: Ziua Mondială a Rabiei Reviewed by Diana Popescu on septembrie 27, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.