28 septembrie: Ziua Bunului Vecin

 Ziua Bunului Vecin ne încurajează an de an să creăm relații cât mai cordiale cu cei cu care ne învecinăm și să clădim, astfel, comunități puternice, bazate pe încredere reciprocă. Desigur, este, totodată, o zi care ne îndeamnă să ne onorăm vecinii buni pe care îi avem deja.


Nu cu multă vreme în urmă, lumea părea să fie un loc mai mic, în care fiecare îl știa pe fiecare din imediata să apropiere. În prezent, numeroși dintre noi nu mai suntem familiari cu vecinii noștri și le vorbim doar în trecere. 

                                            

28 septembrie: Ziua Bunului Vecin

Nu trebuie să avem o strânsă relație de prietenie cu un vecin de-al nostru pentru a recunoaște că este o persoană bună. Ai cumva, un vecin care mai mereu, dezinteresat, din proprie inițiativă, mătură, face curat și în fața ușii apartamentului tău? Acesta nu este nu numai un vecin bun, ci unul extraordinar!


La urma urmei, este o binecuvântare să ai un bun vecin, unul care să nu te spioneze, să-ți caute cu orice preț nod în papură! Am auzit cu toții povești de coșmar despre oameni care aveau vecini veniți parcă din iad sau posedați de diavol! Trebuie să ne apreciem vecinii și să facem un efort de a-i cunoaște mai mult.


27 septembrie: Ziua de Apreciere a Strămoșului


Ziua Bunului Vecin este sărbătorită din 1970, când a fost creată de Becky Mattson din Lakeside, Montana, SUA. În 1978, președintele american Jimmy Carter a semnat proclamația 4601, de stabilire a Zilei Bunului Vecin, pe 28 septembrie. După aceea, această sărbătoare s-a răspândit în toată lumea.


Cea mai potrivită cale de a marca evenimentul din 28 septembrie este să încercăm să fim vecini mai buni, să îi cunoaștem și prețuim pe oamenii cu care ne învecinăm. 


28 septembrie: Ziua Internațională pentru Accesul Universal la Informație

28 septembrie: Ziua Bunului Vecin 28 septembrie: Ziua Bunului Vecin Reviewed by Diana Popescu on septembrie 27, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.