27 septembrie: Ziua de Apreciere a Strămoșului

 Ziua de Apreciere a Strămoșului din 27 septembrie ne îmboldește anual să învățăm despre străbunii noștri și trecutul nostru, să ne rememorăm istoria  familiei noastre și să o transmistem generațiilor viitoare. Istoria noastră începe înainte de a ne naște, reprezintă influențele ereditare ale rasei noastre, iar înaintașii noștri trăiesc în / prin noi.


Mulți dintre noi nu știu mai nimic despre străbunii noștrii și viețile pe care le-au dus. Sărbătoarea de pe 27 septembrie ne poate inspira să trecem în revistă istoricul familiei noastre, să ne cercetăm genealogia, punând la punct și un plan de organizare al informațiilor pe care le aflăm.  

               

27 septembrie: Ziua de Apreciere a Strămoșului

Crearea unui arbore genealogic pare să fie o idee bună în acest sens. Înainte de a începe, ar trebui să verificăm dacă cineva din familia noastră nu a făcut deja o astfel de cercetare...


 Dacă avem rude mai în vârstă, ne putem petrece măcar această zi împreună cu ele, depănând cu acestea amintiri,  povești despre generațiile care ne-au precedat. 


De asemeni, ne putem apleca asupra unor vechi documente și posesiuni precum fotografii, cărți poștale, scrisori și biblii ale familiei. În cele din urmă, se consemnau orice eveniment major, de la nașteri, botezuri și căsătorii, până la decese. Totodată, putem merge într-o localitate de unde provin strămoșii, bunicii ori străbunicii noștri, încercând să aflăm (dacă este posibil) din arhive date despre aceștia. 


26 septembrie: Ziua Europeană a Limbilor


Frecvent, putem să ne dăm seama cine suntem, cum am ajuns să fim cine suntem, explorând cât mai adânc trecutul familiei noastre. Putem avea, astfel, niște surprize colosale!


27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului

27 septembrie: Ziua de Apreciere a Strămoșului 27 septembrie: Ziua de Apreciere a Strămoșului Reviewed by Diana Popescu on septembrie 26, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.