7 octombrie: Ziua Internațională a Comunicării Pașnice

 Ziua Internațională a Comunicării Pașnice, marcată în fiecare an pe 7 octombrie în toată lumea, țintește să încurajeze indivizii și guvernele să-și soluționeze conflictele fără a recurge la vreun fel de agresiune. În această zi, oamenii de pe întreg globul se focalizează în a comunica într-un mod care promovează dialoguri și rezultate pașnice. Acest lucru se poate dovedi a fi folositor în special în circumstanțe care au fost mult timp caracterizate de violență. Prin convorbiri pașnice și cu o minte deschisă, aproape orice conflict poate fi încheiat.


Ziua Internațională a Comunicării Pașnice a fost fondată, în 2019, de Ruben M. West, cu scopul de a promova comunicarea pașnică ca normă pentru familii și comunități, precum și pentru guverne și instituții internaționale. Este o zi a comunicării centrate pe cooperare, colaborare și pace. 

           

7 octombrie: Ziua Internațională a Comunicării Pașnice

Ziua Internațională a Comunicării Pașnice a devenind crescând importantă în vremea de astăzi, cutreierată de provocări fără precedent. Simțămintele de divizare au ajuns la cote foarte înalte, mai cu seamă cele care răspândesc ură și intoleranță. Terorismul alimentează violență, pe când extremismul violent caută să-i marginalizeze pe cei care au deja poziții compromise. În cele mai sărace și mai slab dezvoltate zone din lume, dezastrele climatice înrăutățesc situația actuală, iar migrația forțată se intensifică. Acest lucru conduce și el la înmulțirea fărădelegilor violente. 


Barierele către pace sunt complexe și înalte. Nu este posibil pentru fiecare țară să le depaseasa prin sine însăși, probabil, de aceea Ziua Internațională a Comunicării Pașnice a fost adoptată global. Această poate avea demersuri de succes atunci când există solidaritate și acțiune comună. Trebuie să instituim o cultură a păcii și dezvoltării sustenabile împreună cu respectarea drepturilor umane, abilități pentru relații pașnice, o bună guvernare, prevenirea conflictelor și clădirea păcii. 


Repere din istoria Zilei Internaționale a Comunicării Pașnice


- 1948: Misiunile de menținere ale păcii ONU încep să se desfășoare global.


- 1991: Sfârșitul războiului rece. 


6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale


- 2005: Studiile arată că 2 din 3 misiuni de menținere ale păcii sunt de succes.


- 2013: Transparency Internațional denunță că menținerea păcii este gravată de corupție și trecerea cu vederea. 


- 2022: Analizele obiective arată că Rusia minte cu nerușinare în privința războiului pe care-l duce împotriva Ucrainei!


7 octombrie: Ziua Contezi pentru Mine

7 octombrie: Ziua Internațională a Comunicării Pașnice 7 octombrie: Ziua Internațională a Comunicării Pașnice Reviewed by Diana Popescu on octombrie 06, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.