13 noiembrie: Ziua Îmbrățișează un Muzician

 Muzicienii sunt oameni care fac lumea un loc mai frumos, mai sănătos și mai fericit. Ziua Îmbrățișează un Muzician din 13 noiembrie este perfectă pentru a-i arata unui creator de muzică cât este de iubit și apreciat. Eu am îmbrățișat deja, cu aceasta ocazie, un muzician respectabil, trecut de vârsta de 70 de ani!


Muzica aduce bucurie ființelor umane de mii de ani. De fapt, cercetătorii cred că muzica a precedat probabil limba, iar acest lucru este exemplificat de faptul că bebelușii tind să gângurească, să emită sunete muzicale înainte de a-și dezvolta partea creierului asociată cu limbajul.     

       

13 noiembrie: Ziua Îmbrățișează un Muzician

Tobele au fost printre cele mai timpurii instrumente muzicale deși, desigur, cântatul vocal a fost prima cale prin care muzica și-a făcut apariția în lume. Instrumentele cu coardă și cele de suflat s-au dezvoltat mai târziu și, apoi, orchestrele și-au făcut drum către lumea europeana în anii 1.500, când grupuri de oameni au început să facă muzica împreună, în decursul Renașterii.


Când tehnologia pentru înregistrarea audio a fost inventata, spre finele anilor 1870, aceasta a schimbat din temelii modul cum muzica putea să ajungă la lume. Thomas Edison a inventat fonograful, care putea să redea orice "auzea", astfel încât sunetul să poată fi înregistrat și, după aceea, reprodus.


În secolul al XX-lea, odată cu introducerea aparatelor radio în casele oamenilor, muzica a devenit și mai populară, și mai accesibilă persoanelor obișnuite. Muzica s-a reorientat, de la cea clasică, la jazz, rock și pop.


12 noiembrie: Ziua Șobolanului sau Șoarecelui Îndrăgit


În anii 1980, când a fost lansat canalul MTV, cu videouri muzicale 24 din 24 de ore, lumea și muzica nu avut cum să mai fie la fel. Iar ivirea internetului a furnizat și mai multe oportunități pentru muzicieni, pentru a deveni mai cunoscuți și a-și creste numărul de fani. 


Cu prilejul Zilei Îmbrățișează un Muzician este important să ne amintim că muzicienii nu trebuie neapărat să fie vestiți pentru a fi apreciați și iubiți. Este o zi nemaipomenită pentru a-i îmbrățișa sau cel puțin, pentru a le spune, din toată inima, "mulțumesc"!


13 noiembrie: Ziua Muzicii Simfonice Metal

13 noiembrie: Ziua Îmbrățișează un Muzician 13 noiembrie: Ziua Îmbrățișează un Muzician Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 12, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.