18 noiembrie: Ziua lui Mickey Mouse

 Mickey Mouse a apărut pentru prima oară public în fimul "Steambot Willy" / Vaporul cu Aburi Willy, pe 18 noiembrie 1928, ziua pe care fanii o recunosc oficial ca cea de naștere a șoarecelui Mickey . Trebuie să fie nostim să-ți celebrezi ziua de naștere atunci când nu îmbătrânești niciodată!


 Mickey Mouse ne reamintește de magia copilăriei, despre o vreme când visurile nu aveau nevoie de aripi, iar imaginația făcea orice posibil!


Mickey Mouse este mai mult decât un personaj din desenele animate, este un adevărat simbol al brand-ului Disney. Dar, a fost cât pe ce să nu existe! A fost creat, inițial, numai pentru a-l înlocui pe un alt personaj de succes al lui Walt Disney, Iepurele Oswald. Oswald a fost materializat pentru studioul Disney de Charles Mintz, producător și distribuitor de film prin Universal Studios.  

          

18 noiembrie: Ziua lui Mickey Mouse

A avut atâtea împliniri încât Disney i-a cerut lui Mintz să crească bugetul studioului său în acest sens, însă Mintz i-a cerut lui Walt Disney să-i dea 20% din veniturile produse pe acest subiect. El i-a amintit apoi lui Disney că Oswald era deținut de Unversal și că cei mai mulți angajați ai săi semnaseră deja noul său contract în acest sens. Walt Disney a refuzat să semneze un astfel de contract, și după ce și-a finalizat ultimul său film despre Oswald din vechiul contract, a pus capăt muncii sale împreună cu Universal Studios. 


Cu numai el însuși și doi dintre animatorii loiali lui, Ub Iwerks și Les Clark, Walt Disney a trebuit să reînceapă de la zero. A tras învățături din experiența sa, și a învățat să se asigure că deținea toate drepturile asupra personajelor animate produse de compania sa. 


Inspirația lui pentru crearea lui Mickey a venit de la un șoarece îmblânzit de pe biroul său de la Stdioul Laugh-O-Gram din Kansas City, Missouri. Numele originar al personalului a fost Mortimer Mouse până când soția lui Disney, Lilian, l-a convins să-l schimbe, în cele din urmă, în Mickey Mouse. 


17 noiembrie 2022: Ziua Mondială a Filosofiei


Pe 14 mai 1928, șoarecele Mickey a apărut pe ecran ca un test pentru scurtul desen animat "Plane Crazy", dar a eșuat să impresioneze audiența și să atragă distribuitori. Walt Disney a produs apoi un al doilea filmuleț cu Mickey, numit "The Gallopin' Gaucho", care, de asemeni, nu a avut parte de atenția distribuitorilor. "Steamboat Willy", lansat, mai întâi, pe 18 noiembrie 1928, în New York, a fost coregizat de Walt Disney și Ub Iwerks. Intenționat a fi o parodie a filmului lui Buster Keaton, "Steam boat Bill, Jr", a fost cel de-al treilea desen animat cu șoarecele Mickey, și primul care și-a găsit un distribuitor!


De atunci, șoarecele Mickey a captivat atenția a nenumărate generații de copii și adulți!


18 noiembrie: Ziua Prințesei

18 noiembrie: Ziua lui Mickey Mouse 18 noiembrie: Ziua lui Mickey Mouse Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 17, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.