24 noiembrie 2022: Ziua Istoricului Medical al Familiei

 În fiecare an, în a patra joi din noiembrie, Ziua Istoricului Medical al Familiei ne încurajează să ne întâlnim cu rudele mai vârstnice și să discutăm cu acestea despre boli mai grave care au afectat predecesorii noștri, în special cancerul colorectal. 


Dacă în 2022, Ziua Istoricului Medical al Familiei este marcată pe 24 noiembrie, în anii următori are loc astfel: 2023 - 23 noiembrie, 2024 - 28 noiembrie, 2025 - 27 noiembrie.


Repere din istoria Zilei Istoricului Medical al Familiei


- Anii 1960: Este dezvoltat colonoscopul grație progresului opticii fibrelor și ingineriei, făcându-se astfel mai ușoară descoperirea semnelor de cancer din corp.      

                

24 noiembrie 2022: Ziua Istoricului Medical al Familiei

- Anii 1980: Tehnologia "video chip" este introdusă pentru laparoscopie, înlesnind un pas major în chirurgia cancerului colorectal.


23 noiembrie 2022: Ziua Tonomatului / Jukebox


- 2017: Alianța Cancerului Colorectal se unifică din două organizații pentru a crea o rețea mai mare de sprijin și a aduna fonduri semnificative pentru cercetări în scopul găsirii unei căi de vindecare a acestei boli.


Motive pentru care este bine să ne știm istoricul medical al familiei


- Dacă au existat boli cronice în familie, este important să revedem istoricul medical al acesteia, îndeosebi dacă unii membri ai familiei au murit înainte ca simptomele afecțiunilor acestora să devină evidente.


- Cele mai obișnuite afecțiuni al sănătății care se transmit în familie sunt boala de inima, diabetul, cancerul (inclusiv de colon, stomac, endometru, plămâni, vezică, sâni și piele).


- Cercetările au arătat că durata de viață a unei persoane este determinată în principal de combinația geneticii cu factorii de risc din mediul său înconjurător.


24 noiembrie: Ziua Celebrează-ți Talentul Unic

24 noiembrie 2022: Ziua Istoricului Medical al Familiei 24 noiembrie 2022: Ziua Istoricului Medical al Familiei Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 23, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.