28 noiembrie 2022: Lunea Cyber

 Avându-și originea în SUA, Lunea Cyber (Cyber Monday) este celebrată în ziua de luni următoare weekend-ului Recunoștiinței (Thanksgiving Weekend) și de după Vinerea Neagră (Black Friday). Inițiată în 2005, aceasta este un răspuns al internetului la shopping-ul "brick-and-mortar" (tradus literal "zidărie", dar denotând o afacere care operează mai curând convențional decât/și pe intenet) care are loc, în America, de obicei, în acest weekend.


Dacă în 2022, Lunea Cyber este marcată pe 28 noiembrie, în anii următori este celebrată astfel: 2023 - 27 noiembrie, 2024 - 2 decembrie, 2025 - 1 decembrie.    

                     

28 noiembrie 2022: Lunea Cyber

Lunea Cyber a fost inventată de Ellen Davis, președinte al National Retail Foundation din SUA. Datele au arătat că în lunea de după Thanksgiving se desfășura un trafic pe internet mai intens  decât de obicei pentru vânzări cu amănuntul, chiar atunci când oamenii erau reveniți la muncă. Analiștii au concluzionat că pe când aceștia treceau prin nebunia shopping-ului de Black Friday, nu catadicseau să folosească pentru a achiziționa ceva vitezele de internet rezidențiale, tipic mai mici, mai lente, așteptând până luni (când erau relativ plictisiți la serviciu) pentru a cumpăra un lucru care le plăcuse în decursul weekend-ului. 


Astfel, Lunea Cyber a fost creată ca o cale de a compensa două lucruri: plictiseală de la locul de muncă și  avantajul de a face cumpărături exclusiv online spre deosebire de cele făcute mai ales direct, în magazine, în iureșul de Black Friday. 


27 noiembrie: Ziua Adopției Broaștei Țestoase


De atunci, Cyber Monday s-a dezvoltat ca una dintre zilele majore ale shopping-ului ale anului. Cu site-uri precum Amazon și cu un internet cu o viteză tot mai mare și tot mai accesibil din punct de vedere financiar, cumpărăturile online au devent tot mai strâns întrepătrunse cu viețile oamenilor. Aproape orice poate fi cumpărat, acum, cu numai un click sau două. 


28 noiembrie: Ziua de Conștientizare a Aurei

28 noiembrie 2022: Lunea Cyber 28 noiembrie 2022: Lunea Cyber Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 27, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.