7 noiembrie: Ziua Colorează Lumea în Portocaliu

 Ziua Colorează Lumea în Portocaliu, ce are loc anual în prima luni din noiembrie, în 2022 pe 7 noiembrie, este dedicată conștientizării despre o boală care nu este încă înțeleasă, furnizând sprijin pentru cei afectați de ea și educând oamenii despre existența sa. Cu acest prilej, oamenii se îmbracă în portocaliu și organizează evenimente "portocalii" în scopul adunării de fonduri pentru cei suferinzi și cercetarea bolii lor.                  

7 noiembrie: Ziua Colorează Lumea în Portocaliu

Este vorba despre Sindromul Durerii Regionale Complexe, clasificat și ca Distrofia Reflexului Simpatetic, o tulburare neurologică care include impulsuri nervoase înalte într-un loc specific al corpului. Specialiștii medicali speculează că această condiție este rezultatul unei disfuncțiuni din sistemul nervos central. 


Sindromul este produs de o leziune a unei mâini sau a unui picior. O declanșare a răspunsului imunitar poate provoca apariția sindromului asociat cu o leziune, ceea ce poate duce la simptome precum înroșirea și umflarea zonei afectate. Din acest motiv se crede că poate reprezenta o perturbare a procesului de vindecare. 


De-a lungul istoriei, mai multe centre medicale și doctori independenți și-au propus să înțeleagă cauzele și tratamentul acestui sindrom. În prezent nu există o cale de vindecare a acestei tulburări, așa că se insistă pe ușurarea simptomelor dureroase asociate cu ea, prin metode ce includ psihoterapia, terapia fizică și tratament cu doctorii.


Repere din istoria Zilei Colorează Lumea în Portocaliu


- 1812: Un chirurg britanic publică un articol despre prima situație cunoscută, un raport de caz al unui soldat rănit un glonte în partea superioară a brațului.


- În timpul celui de-al doilea război mondial, trei medici aduc la lumină o diagnoză și un tratament al leziunilor nervoase provocate de răni de gloanțe și alte răni. 


- 1973: Este creată Asociația Internațională pentru Studiul Durerii.


Lucruri importante despre Sindromul Durerii Regionale Complexe


- Contrar credinței populare, nu-i afectează pe cei vârstnici.


- Simptomele acestui sindrom pot dura luni sau ani până sunt identificate.


6 noiembrie: Ziua Naufragiat Fără o Busolă


- Din punct de vedere statistic, femeile sunt mai afectate decât bărbații de această boală.


- Simtomele netratate peste un an pot provoca deficiențe ale organismului.


- Tratamentul tinde să fie eficient dacă incepe în stadiul timpuriu al bolii. 


7 noiembrie: Ziua Internațională a Fizicii Medicale

7 noiembrie: Ziua Colorează Lumea în Portocaliu 7 noiembrie: Ziua Colorează Lumea în Portocaliu Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 06, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.