Aparența și esența - Poveste cu tâlc

 Există o mare diferență între aparență și esență, între "a arăta ca ceva" și "a fi ceva". Așadar, când decidem să ne transformăm, lepandându-ne de slăbiciuni, o astfel de metamorfoză trebuie să fie făcută din interiorul către exteriorul nostru.


Odată, într-un sat din apropierea unei păduri, trăia un înțelept înzestrat cu puteri magice. Într-o zi, a auzit un sunet strident venit din apropierea colibei sale și a dat peste un șoarece chițăind, ce încerca cu disperare să-și găsească o ascunzătoare. Omul s-a uitat în jurul său și a observat o pisica care-l vâna pe acel șoricel. Înțeleptului i-a fost atât de milă de mică creatură încât a decis să o ajute. Drept urmare, a preschimbat-o într-o pisică.  

                                      

Aparența și esența - Poveste cu tâlc

Câteva zile mai târziu, a zărit că acea pisica era hăituită de un câine. A transformat din nou șoarecele, din pisică în câine. S-a mai scurs puțină vreme, și câinele a apărut dând din coadă pe când se apropia de înțelept, părând să fie extrem de speriat. Omul s-a uitat în preajma sa și a dat cu ochii de un ghepard fioros. A stat nițel pe gânduri și s-a hotărât să facă șoricelul și mai puternic, așa că l-a schimbat într-un tigru! Înțeleptul avea credință că, în acesta fel, acesta nu se va mai speria de nici un alt animal, și l-a lăsat în mijlocul pădurii.


Nu a trecut mult timp, și tigrul s-a apropiat în grabă de coliba înțeleptului și a intrat direct în aceasta pentru a se ascunde. Omul s-a întrebat ce anume ar fi putut panica un tigru. A privit în direcția din care sosise acesta. Se aștepta să fie un leu sau un elefant de această dată, dar nu era nimeni altcineva decât aceeași bătrână pisică de casă de la începutul poveștii.


Și-a dat seama că șoarecele rămăsese un șoarece înlăuntrul său, indiferent de înfățișarea pe care o prelua. 


Cum se vânează o maimuță: Poveste cu tâlc

Aparența și esența - Poveste cu tâlc Aparența și esența - Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 20, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.