21 noiembrie: Ziua Mondială Hello

 Ziua Mondială Hello este o sărbătoare neoficială laică marcată anual pe 21 decembrie în 180 de țări pentru a ilustra importanța comunicării personale în menținerea păcii. Oamenii sunt încurajați să participe la această zi prin salutarea, pur și simplu, a altor zece persoane.


Câștigători ai Premiului Nobel sunt printre cei care au apreciat valoarea Zilei Mondiale Hello ca un instrument valoros pentru prezervarea păcii și ca o ocazie care face posibil pentru oricine să contribuie la procesul de crearea și menținere a păcii. Alți suporteri includ aproape 100 de scriitori, oameni de divertisment și lideri mondiali. 

                                

21 noiembrie: Ziua Mondială Hello

Ziua Mondială Hello  a fost întemeiată în 1973 de absolvenții Brian McCormack al Universității de Stat Arizona, și Michael McCormack al Universității Oxford, ca o reacție directă față de războiul israeliano-arab, cunoscut oficial ca războiul Yom Kippur. 


Adunând toți banii pe care-i aveau disponibili în acel timp, cei doi frați au trimis scrisori la cât de mulți conducători ai lumii au putut, cerându-le sprijinul pentru această nouă sărbătoare. După primele 12 luni ale campaniei lor, au primit sprijin de la peste 15 țări diferite.


20 noiembrie 2022: Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier


În prezent, această zi este folosită de oameni obișnuiți și lideri mondiali de pe tot globul pentru a pune capăt disputelor lor prin comunicare mai degrabă decât prin conflict.


Singurul obicei real asociat cu Ziua Mondială Hello este practica de a spune "hello", "salut" sau "bună" prietenilor, rudelor și mai ales străinilor. Cum am menționat mai înainte, cei care doresc să celebreze acest eveniment ar trebui să-și rezerve timp pentru a spune "hello" la cel puțin 10 persoane pe care le întâlnesc în decursul zilei, îndeosebi necunoscute. De asemeni, cu acest prilej, oamenii ar trebui să învețe cum se spune hello/salut în cel puțin alte două limbi. 


21 noiembrie: Ziua Falsei Confesiuni

21 noiembrie: Ziua Mondială Hello 21 noiembrie: Ziua Mondială Hello Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 20, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.