20 noiembrie 2022: Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier

Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier, marcată anual în cea de-a treia duminică din noiembrie, este o celebrare recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății și ONU, fondată de RoadPeace, o organizație de caritate britanică,în scopul recunoașterii și comemorării victimelor accidentelor de mașini. Aproape 4.000 de oameni sunt omorâți și sute de mii sunt răniți pe drumuri auto într-o singură zi în toată lumea!


Dacă în 2022 această zi se defășoară pe 20 noiembrie, în următorii ani are loc astfel: 2023 - 19 noiembrie, 2024 - 17 noiembrie, 2025 - 16 noiembrie.   

                       

20 noiembrie 2022: Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier

Brigitte Chaudhry a avut un trai obișnuit împreună cu soțul și fiul ei până într-o zi, când soarta i s-a schimbat brusc, făcând-o un personaj central în pledoaria pentru victimele traficului rutier global. În 1990, un astfel de accident i-a ucis sigurul său fiu, Mansoor, în vârstă de 26 de ani, iar Chaudhry a căutat să i se facă dreptate. Răspunsul pe care l-a primit nu a fost tocmai ideal. 


19 noiembrie: Ziua Internațională de Comemorare a Jurnaliștilor


Nu numai că a aflat cât de greu era să aducă în față justiției omorârea lui Mansoor, dar s-a confruntat și cu disprețul comunității sale și apatia sistemului judiciar. Astfel a ajuns să fondeze organizația de caritate RoadPeace ("Pacea Drumului"), una care oferă ajutor și o linie telefonică 24 din 24 de ore în fiecare din cele șapte zile ale săptămânii, furnizând sprijin emoțional și îndrumare practică oamenilor afectați de accidente rutiere. 


În 1993, RoadPeace a întemeiat Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier pentru a oferi recunoaștere publică durerii și suferinței a milioane de oameni. Ziua a fost adoptată în mai multe de 30 de țări în ultimul deceniu și este acum un eveniment global de amintire a vieților care s-au pierdut fără rost în tragedia accidentelor auto. 


20 noiembrie: Ziua Botează-ți Calculatorul Personal

20 noiembrie 2022: Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier 20 noiembrie 2022: Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 19, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.