21 decembrie: Ziua Snowboard-ului

 Ziua Snowboard-ului are loc anual pe 21 decembrie pentru a celebra acest sport incitant și istoria sa de peste 60 de ani. Snowboarding-ul ("sport de iarnă constând din alunecarea în coborâre a pârtiilor de zăpadă cu o placă specială") a devenit un sport popular ce a surprins oamenii de pe tot globul în anii 1960. 


Deși vânzările de plăci pentru snowboarding au scăzut în anii recenți, acesta rămâne unul dintre cele mai importante la Jocurile Olimpice de Iarnă și Jocurile de Iarnă Paraolimpice.           


21 decembrie: Ziua Snowboard-ului

La origine, snowboarder-ul a provenit din dorința lui Sherman Poppen, un inginer din Michigan, SUA, de a-i face un cadou deosebit fiicei sale. Poppen a avut ideea de a asambla laolaltă două schiuri astfel încât să aibă suficient loc  între ele pentru un scaun pentru fata sa. 


Jucăria asta a devenit atât de populară printre prietenii fiicei sale încât cererea pentru ea a fost crescândă, așa că inginerul și-a licențiat conceptul acesteia, încredințându-l producției în masă. 


A fost o jucărie care a prins rapid la public și, curând, lui Shermann Poppen i s-a alăturat Tom Sims, alături de care a organizat o competiție de snowboarding în Michigan, care a tras oameni din toată țarași a devenit apoi cunoscută în întreaga lume. Galezii și danezii au fost printre pionierii acestui sport și au sponsorizat concursuri ale acestuia la nivel internațional. 


20 decembrie: Ziua Tubului Catodic


Cea dintâi competiție care a dat un premiu în bani pentru snowboarding  a fost Campionatul Național din Muskegon, Michigan. Primul campionat mondial a avut loc la Soda Springs, Canada, în 1983. Doi ani mai târziu, s-a desfășurat cea dintâi Cupă Mondială de Snowboarding la Zurs, Austria. Pentru regularizarea sportului a fost fondată, în 1990, Federația Mondială de Snowboarding. Sportul a ajuns să fie parte a Jocurilor Olimpice de Iarnă în 1988. 


Cea dintâi Zi Mondială a Snowboarding-ului a fost sărbătorită în 2006, ca inițiativă a EuoSIMA și WSF (Federația Mondială a Snowboarding-ului). 


Snowboarding-ul este considerat de experți ca fiind mai periculos decât schiatul. 


21 decembrie: Ziua Privește Latura Bună a Lucrurilor | Solstițiul de Iarnă

21 decembrie: Ziua Snowboard-ului 21 decembrie: Ziua Snowboard-ului Reviewed by Diana Popescu on decembrie 20, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.