11 ianuarie: Ziua Internațională a Egalității în Muncă

 Ziua Internațională a Egalității în Muncă este, an de an, una de acțiune pentru promovarea plății egale la serviciu  indiferent de rasă, țară de origine sau orientare se_uală. Pe plan global, în medie, femeile câștigă 84% din salariul bărbaților. Această diferență este izbitoare, mai ales pentru o femeie imigrantă, o persoană de culoare, care are eventual și copii.


Prima Zi Internațională a Egalității în Muncă a fost organizată pe 11 ianuarie 2017. Evenimentul inuagural, ce a avut loc la Londra, a cuprins performanțe multiculturale, inspirând dialogul și conștientizarea despre discriminarea salarială. A fost un eveniment internațional la care au aderat comunități de afaceri din Japonia, Sri Lanka, Australia și SUA.   

            

11 ianuarie: Ziua Internațională a Egalității în Muncă

Discriminarea de la locul de muncă este de mare amploare chiar și astăzi. Ceea ce este și mai șocant este că această discriminare există încă și în țările cele mai dezvoltate, în pofida prevalenței mai multor legi anti-discriminatorii din astfel de state. Una din principalele cauze ale acestei diferențieri este atitudinea părtinitoare, intenționată sau subconștientă. Angajatorii tind să ia decizii de recrutare ale lucrătorilor influențate de mai multe prejudecăți, culturale, sociale ori personale. Arareori, candidații la un job îl obțin bazându-se numai și numai pe abilitățile lor profesionale. 


Din acest punct de vedere, inegalitatea poate fi complexă și poate varia în funcție de geografie sau industrie. De exemplu, bărbații domină consillile de conducere și pozițiile executive în companii din întreaga lume. Femeile se străduiesc frecvent cu mult mai mult să se înalțe în funcții profesionale la fel de repede ca și ei. 


Etnia poate avea și ea un impact uriaș asupra calității și venitului unui job. Tipic, lipsa de locuri de muncă din comunitățile americano-africane din SUA este dublă față de cele ale albilor.


10 ianuarie: Ziua Ligii Națiunilor Unite


Și mai important, zonele unde oamenii trăiesc și studiază poate influența profund viitorul lor. Unii pot avea acces numai la școli fără resurse sau rigoare didactică. Lipsa de conștientizare sau împiedicarea accesului la orientări profesionale de vârf pot pune bețe în roate multor femei în urmarea unor cariere implinitoare. Diferențierea enormă din educația timpurie se manifestă mai târziu de obicei ca diferențiere economică, lipsă de oportunități și discriminări pe plan profesional. 


11 ianuarie: Ziua Învață-ți Numele în Codul Morse


11 ianuarie: Ziua Internațională a Egalității în Muncă 11 ianuarie: Ziua Internațională a Egalității în Muncă Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 10, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.