24 ianuarie: Ziua Internațională a Reciclării Telefoanelor Mobile

 Ziua Internațională a Reciclării Telefoanelor Mobile este celebrată anual pe 24 ianuarie începând cu 2017. A fost marcată, inițial, pe 26 ianuarie, atât în 2015, cât și în 2016. 


Motivul acestei schimbări a fost ziua a fost parte a unei campanii internaționale mai mari, numită "The Forest is Calling" / "Pădurea telefonează", un apel la acțiune încercând să crească conștientizarea despre efectele ample ale reciclării dispozitivelor mobile asupra populației de maimuțe din Republica Democratică Estică Congo. 


Institutul Jane Goodal a lansat acest program în 2015, care a dus la o mișcare globală în care oamenii fie se angajează să-și păstreze mai mult timp telefoanele mobile, fie să se debaraseze de ele etic și corespunzător. 

                                                        

24 ianuarie: Ziua Internațională a Reciclării Telefoanelor Mobile

Dr. Jane Goodal, un primatolog, și-a început cercetările extraordinare asupra cimpanzeilor din Tanzania în 1960. Munca sa s-a extins aproape 60 de ani, fiind unul din cele mai îndelungate programe mondiale de studiu al vieții sălbatice. Totodată, studiile sale au ajutat să se definească cum conservarea poate (și ar trebui) să includă atât mediul înconjurător, cât și influența sa asupra comunităților locale. Drept rezultat, în 1977, a fost fondat Institutul Jane Goodal, pentru a se continua munca doctorului Jane Goodal, în special în ariile conservării primatelor și protecției speciilor.


Așadar, cum au ajuns să fie implicate în asta telefoanele mobile și alte dispozitive tehnologice? Pe 3 iunie 2014, magazinul "Time" a publicat un articol intitulat "Pot exista minerale de conflict în smartphone-ul tău?". Acest articol a evidențiat cum companiile de tehnologie majore primesc metale cruciale pentru produsele lor din mine din Congo și alte țări din Africa Centrală. În 2010, în SUA, au fost legiferate "Reforma Dodd-Frank Wall Street" și "Actul de Protecție a Consumatorilor", cerându-le firmelor să declare cantitățile de "minerale de conflict" utilizate în produselor lor de tehnologie. Ca urmare, acum, pentru firmele de producere ale dispozitivelor digitale, este mai mult decât etic să-și cumpere materialele brute în mod etic.


23 ianuarie 2023: Ziua Comunicării Îmbunătățite din Afaceri


Este bine să ne uităm înapoi la evoluția telefonului celular pentru a înțelege cum acest incredibil dispozitiv tehnologic a evoluat până pe punctul de a deveni, practic, o extensie a sinelui. Onoarea de a furniza primul telefon celular mobil, lansat în 1973, îi revine companiei Motorola. A fost proiectat de Martin Cooper, inginer la Motorola, și a costat inițial circa 10.000 de dolari. 


Apoi, au apărut numeroase alte prototipuri, îndeosebi în decursul "revoluției celulare" din anii 1990. Ivirea celui dintâi iPhone a lui Apple, în 2007, a marcat următorul pas remarcabil din istoria smartphone-ului. Cu aproape jumătate din populația mondială deținând în prezent un telefon mobil, lumea s-a schimbat într-un mod irevocabil. 


24 ianuarie: Ziua Calculatorului Macintosh


24 ianuarie: Ziua Internațională a Reciclării Telefoanelor Mobile 24 ianuarie: Ziua Internațională a Reciclării Telefoanelor Mobile Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 23, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.